30 листопада, у Вінниці, на території Командування Повітряних Сил відбулись святкові заходи з нагоди святкування Дня радіотехнічних військ виду ЗС України.

В урочистих заходах взяли участь командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Онищенко, генерали та офіцери виду, командири та кращі військовослужбовці частин і підрозділів радіотехнічних військ, перший начальник радіотехнічних військ часів незалежної України полковник у відставці Аркадій Оліферко, генерал майор запасу Юрій Коротков, ветерани радіотехнічних військ та військ протиповітряної оборони, журналісти.

Святкові заходи розпочалось з урочистого шикування особового складу, покладання квітів до комплексу “Вшанування пам’яті захисників Вітчизни” та маршового проходження взводу почесної варти.

Продовжились святкові заходи урочистим зібранням у клубі бази забезпечення, де в урочистій обстановці генерал-лейтенант Сергій Онищенко нагородив кращих військовослужбовців радіотехнічних військ відзнаками Міністра оборони України та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил.

Завершились урочистості святковим концертом центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗС України.

Також вчора у Повітряному командуванні “Центр”, начальник відділу – начальник радіотехнічних військ полковник Олег Гончаров привітав колектив відділу радіотехнічних військ повітряного об’єднання, що дислокується на Київщині, а також надіслав телеграми у підпорядковані частини радіотехнічних військ.

Він підкреслив, що військовослужбовці радіотехнічних військ гідно виконують свій професійний обов’язок, бережуть та примножують славні бойові традиції ветеранів протиповітряної оборони, що в різні роки боронили мирне небо Вітчизни.

В мирний час воїни радіотехнічних військ виконують бойове завдання – несуть бойове чергування по охороні повітряного простору України. Щоденно на бойове чергування заступають більше двохсот військовослужбовців. Вони виявляють та супроводжують близько семиста повітряних цілей.

– Від професіоналізму та злагодженості в роботі воїнів-локаторників залежить забезпечення точною інформацією про повітряний простір частин авіації та зенітних ракетних військ та гарантується нормальна повітряна обстановка над третиною території держави, – зазначив полковник Олег Гончаров.

Довідка. 30 листопада, відповідно до наказу Міністра оборони України № 490 від 16 вересня 2010 року встановлено “День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України”.

30 листопада 2004 року радіотехнічні війська увійшли до складу Повітряних Сил Збройних Сил України. Під керівництвом першого головнокомандувача Повітряних Сил генерал-полковника Анатолія Торопчина відбулась передача управління черговими силами протиповітряної оборони на командний центр Повітряних Сил.

Радіотехнічні війська Повітряних Сил ЗС України є основним джерелом інформації про повітряну обстановку, і призначені для ведення радіотехнічної розвідки повітряних об’єктів та оповіщення військ. Щодоби близько тисячі військовослужбовців у складі бойових обслуг радіолокаційних підрозділів чергових сил здійснюють виявлення та супроводження понад півтори тисячі повітряних цілей, та видають радіолокаційну інформацію у реальному часі.

В останні роки прийнято на озброєння декілька нових та модернізованих типів радіолокаційних станцій, в яких сконцентровано найкращі досягнення вітчизняної науки і техніки, враховано досвід бойового застосування та експлуатації радіолокаційної техніки за попередні роки.


Переглядів: 10845
Поширень: 0