Цими днями в Україні із робочим візитом перебуває офіційна делегація Польського Сенату. Саме 1 грудня на чолі із Маршалком Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем вона прибула на Вінниччину.

Під час робочого візиту Богдан Борусевич зустрівся із керівництвом області та міста. В ході зустрічі із головою облдержадміністрації Миколою Джигою, головою обласної ради Сергієм Татусяком, Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом були обговорені пріоритетні напрямки подальшого співробітництва між сторонами та низка питань, що стосуються політичної та економічної співпраці, а також енергетичної безпеки.

Голова офіційної польської делегації - Маршалок Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич Вінниччину відвідує вперше. «Проте, напередодні визначального, критично відповідального і в той же час сприятливого для України в плані визначеності відносин з Євросоюзом 2011 року» - підкреслив Маршалок, враховуючи головування Польщі в ЄС в другому півріччі 2011 року.

За словами голови облдержадміністрації Миколи Джиги, Польща добре нас розуміє, і це нові можливості для України, і безпосередньо для Вінниччини. Він окреслив для іноземного гостя основні здобутки регіону в соціально-економічному розвитку та відмітив аграрні можливості краю, як «житниці Європи». До того ж на Вінниччині проживає велика польська діаспора.

Спілкуючись із Миколою Джигою, Богдан Борусевич підкреслив, що сподівається на підписання між Україною та ЄС угоди про зону вільної торгівлі, і активну роботу щодо проведення «Євро-2012», особливо, що стосується як прийому польських фанатів в Україні, і зокрема, на Вінниччині, так і українських фанатів у Польщі.

Під час зустрічі з керівництвом області та міста Б. Борусевич, дав позитивну оцінку нинішньому рівню українсько-польських міждержавних взаємин, і тут окремо виділив колосальну роботу проведену на Вінниччині. Адже ми не лише маємо 50 років співпраці із Свєнтокшиським воєводством, але й відкрили Генеральне Консульство Польщі у Вінниці, зробили регулярне авіасполучення – «Лодзь-Вінниця» між аеропортами цих міст, забезпечили співробітництво між половиною гмін Польщі та районами області. Прикладом успішного співробітництва між органами місцевого самоврядування виступають 180 угод підписанні між селами, селищами і містами Вінниччини та їхніми польськими побратимами. Окремо, Маршалек польського Сенату Борусевич відмітив діяльність влади щодо відкриття Генконсульства у Вінниці, адже саме завдяки підтримці обласної влади вдалося відкрити двері установи саме у Вінниці, а не у наших сусідів.

Під час брифінгу для журналістів пан Борусевич запевнив, що його країна і надалі надаватиме нашій державі усіляку підтримку на шляху євроінтеграції, зокрема, Польща зацікавлена у введенні для України безвізового режиму з іншими країнами-членами ЄС.

«Ми раді, що в Україні, і безпосередньо на Вінниччині, спостерігається політична та економічна стабільність, і ми з величезним зацікавленням спостерігаємо за реформами, які ви впроваджуєте», - повідомив Богдан Борусевич.

Також цього дня пан Борусевич взяв участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку Ю.Пілсудькому та зустрівся із представниками полонійних організацій, що знаходяться на території Вінницького консульського округу.


Переглядів: 3689
Поширень: 0