Ейфелева вежа в мініатюрі за кілька тижнів з\'явиться на вінницькому Парижі. Щоправда, ця «прописка» для неї буде тимчасовою. Скільки часу вона радуватиме городян - залежатиме від погоди. Адже вінницька вежа буде створена не з металу, а з льоду. Льодові скульптури прикрасять і Центральний парк. І не лише вони - чудернацькі скульптури та ілюмінація з використанням дюралайту заполонить усі алеї, які ведуть до Літнього театру, де відбуватимуться головні дійства біля центральної міської ялинки.

Цьогоріч під час відзначення новорічних та різдвяних свят у Вінниці буде збережено усі ті традиції, які упродовж останніх років по-справжньому додали місту казкової атмосфери на час проведення святкувань. Водночас з\'являться і нові. Зокрема, святкова ілюмінація, яка щороку в останній тиждень грудня «сигналізує» городянам про те, що до головного свята залишаються лічені дні, знову буде розширювати свою географію та, власне, свій вигляд. Алеї Центрального парку засяють велетенськими сніжинками, ліхтарі будуть одягнуті у «капелюхи», а клумби будуть прикрашені різноманітними композиціями з використанням кольорових стрічок, льоду, соснових гілок та дюралайту. Оголошується і конкурс на краще новорічне оформлення вітрин магазинів, будь-яких інших закладів, а ще - балконів і навіть вікон. В якості стимулу організатори святкувань обіцяють переможцям чималі грошові премії.

До «класичних» персонажів новорічних заходів, які щороку змінюються (цього разу на зміну Рожевій Пантері прийде Розумний Кролик), відтепер приєднаються нові, які стануть суто вінницькими символами свята, на ім\'я Бужок та Вінничка. На відміну від казкових персонажів, які додаватимуть настрою вінничанам під час Нового року, вони виконуватимуть цю почесну місію упродовж всього року. Візуалізацію цих міських дитячих брендів (ідейні натхненники святкувань сподіваються, що Вінничка та Бужок обов\'язково стануть брендами, які будуть упізнавати городяни від мала до велика) допомогли створити самі діти - вихованці Художньої школи.

Як і раніше, відзначення Нового року та Різдва у місті супроводжуватиметься великою кількістю інтерактивних заходів. Малечі цього разу пропонують не лише ліпити сніговиків - вони зможуть самотужки із снігових «цеглин» спочатку збудувати казковий замок, а потім - розфарбувати його усіма кольорами райдуги. Молодь та дорослі знову матимуть нагоду брати участь у новорічному квесті: розгадувати ребуси та головоломки, їздити у різні куточки міста, аби допомогти Розумному Кролику відшукати загублену ним моркву. За традицією минулих років упродовж святкових днів в парку ім. Горького вінничани зможуть продегустувати різні страви під час смачних Фестивалів. А ще Вінницею курсуватиме новорічний трамвайчик бажань.

Свято відкриття головної ялинки заплановано на 29 грудня. Діди Морози та Снігуроньки із братцями-кроликами в супроводі оркестру «ВінБенд» пройдуть вулицею Соборною до Літнього театру в парку, де розпочнеться театралізоване казкове дійство (під час якого, власне, і буде презентовано широкому загалу дитячі бренди Віннички та Бужка). Після церемонії запалення ялинки на глядачів чекає музичний феєрверк, концерт за участю однієї з фіналістів телепроекту «Україна сльозам не вірить» Маші Собко та учасників «Фабрики зірок-3» і «Фабрики зірок. Суперфінал» братів Борисенків. Фінальним акордом стане висотний феєрверк.

Утім, для наймолодших вінничан, віком від 5 до 12 років, свята розпочнуться іще 15 грудня у «Плеяді». Протягом двох тижнів тут триватимуть муніципальні новорічні ранки «Казки новорічної ночі». Безкоштовно це яскраве казкове циркове шоу зможуть відвідати діти пільгових категорій та вихованці сиротинців. Для решти маленьких глядачів ціни квитків будуть абсолютно прийнятними.

Святкові заходи, які заплановані на новорічні та різдвяні свята, 6 грудня на прес-конференції презентував вінницьким журналістам міський голова Володимир Гройсман. «Святкування біля головної міської ялинки будуть мати інтерактивний характер і, за традицією, проходитимуть без алкоголю та без політики, - розповів очільник міста. - Цього року будуть проводитись як вже традиційні акції та фестивалі, так і нові цікаві конкурси. Я сподіваюсь, що вінничани активно братимуть у них участь, створюючи собі святковий настрій, і новорічні та різдвяні свята у нашому місті пройдуть у теплій сімейній атмосфері».

Світлих та веселих свят!


Переглядів: 9134
Поширень: 0