Регіональний етап конкурсу «Кращий студент України» на Вінниччині проводився вперше. Його організаторами виступили Спілка молодіжних організацій Вінниччини, Студентський Парламентв Вінниччини за підтримки управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.

За поперднім відбірковим туром у фінал регіонального етапу ввійшли: Наталія Чернега (Вінницька філія Європейського університету), Тетяна Подолян (Вінницький інститут Міжрегіональної академії управління персоналом), Назарій Чорпіта (Вінницька філії національного університету культури і мистецтв), Ксенія Саніна (Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського).

Конкурс символічно розпочався міжнародним гімном студента.
Чотири студенти-фіналіста комплексної характеристики змагалися в трьох конкурсах.
Першим конкурсом стала презентація учасника, де фіналісти повинні були оригінально та інформаційно представити себе.

У другому конкурсі святкової програми, учасники мали змогу продемонструвати свої таланти. Конкурс виявився насиченим.

Завершальний етап змагання виявився найскладнішим. Учасники повинні були показати свою ерудованість, вміння швидко орієнтуватись та приймати рішення. Завдяки жеребкуванню кожен з учасників отримав запитання, на яке йому потрібно було дати відповідь.

Оцінювало учасників журі в складі: Стоялової Олени Володимирівни – начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Чорної Олени Афанасіївни – заступника начальника управління освіти та науки Заболотної Наталі Михайлівни – начальника відділу молодіжної та гендерної політики, Кавунця Андрія Володимировича – заступника голови Вінницького обласного осередку Міжнародного товариства "Україна-Польща-Німеччина", Безпалько Ольги Миколаївни – голови Спілки молодіжних організацій Вінниччини, регіонального представника конкурсу «Кращий студент України», Слободянюка Дмитра Павловича – голови Студентського Парламенту Вінниччини.

За підсумками трьох конкурсів визначено переможця – Кращого студента Вінницької області в комплексній характеристиці, який представлятиме нашу область на Всеукраїнському етапі.

Переможницею стала студентка Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського - Саніна Ксенія.

Не менш важливим на святі було нагородження переможців в окремих номінаціях Кращого студента, тобто тих студентів, які досягли визначних результатів в окремих галузях:

  • «Кращий студент - науковець» - Андрій Деркач, студент Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова.
  • «Кращий студент – громадський діяч» присвоєно Ліщук Ользі, студентці Вінницького національного технічного університету.
  • «Кращий студент - медійник» - Вероніка Кордон , студентка Вінницького педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського.
  • «Кращий студент - дизайнер» - Лісова Наталя, студентка Вінницької філії національного університету культури і мистецтв.

Навесні, у запеклій боротьбі зійдуться студенти з усієї країни – переможці регіональних конкурсів, а також найкращі за рейтингом студенти. Учасники фіналу пройдуть перевірку на розумові та творчі здібності, громадянську активність та здатність презентувати себе. За результатами цих випробувань і буде визначено найкращого студента України 2010 року.

Як зазначила начальник управління у справах сім’ї та молоді Олена Стоялова, підводячи підсумки конкурсу: «У Ксенії, обласного переможця, є час ще краще підготуватися, щоб вибороти для нашої області принаймні призове місце, а то і довести, що «Кращі студенти України» навчаються у Вінницькій області».


Переглядів: 4895
Поширень: 0