У вівторок, 14 грудня, у залі засідань міської ради відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ліквідатори, які мешкають у Вінниці, з нагоди цього дня отримали від міської влади грамоти та матеріальну допомогу.

На сьогоднішній день за даними Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків у Вінниці на обліку перебуває 3187 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них більше тисячі належать до першої категорії.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС подяками Вінницької міської ради та її виконавчого комітету нагороджено колективи громадських організацій "Союз Чорнобиль України", "Асоціація жертв Чорнобиля", "Чорнобиль-Єдність", "Комітет ветеранів ядерних випробувань та військових навчань з застосуванням атомної зброї Вінницької області" та "Інваліди Чорнобиля". Окрім цього, 40 активістів громадських організацій отримали матеріальну допомогу.

Цього ж дня в головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації відповідно до Указу Президента України від 10 листопада 2006 року №945/2006 «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» було вшановано героїв, які своєю мужністю, самовідданістю і професіоналізмом захистили людство від наслідків най масштабнішої техногенної катастрофи ХХ століття.

За особистий внесок у ліквідацію аварії на ЧАЕС, виконання заходів щодо захисту населення і територій від наслідків Чорнобильської катастрофи, вагомі досягнення у трудовій і громадській діяльності та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС наказом МНС України та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 6 грудня 2010 року №1386 було нагороджено Почесною відзнакою МНС України, яку урочисто вручив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації Вовченко Сергій Дмитрович:

Демчику Миколі Петровичу – голові Вінницької районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль Єдність»

Мельнику Володимиру Петровичу – голові Вінницької міськрайонної громадської організації інвалідів «Асоціація жертв Чорнобиля»

Сапожнікову Віктору Федоровичу – голові ради Вінницького міського об’єднання громадян Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи «Інваліди Чорнобиля».

Нагороджено Почесною грамотою МНС України Глінчевського Олександра Антоновича – члена Вінницької міськрайонної громадської організації інвалідів «Асоціація жертв Чорнобиля».

Для довідки:
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС офіційно розпочали відзначати у 2006 році. 14 грудня обрано не випадково, адже саме цього дня 25 років тому на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.


Переглядів: 5399
Поширень: 0