Минулого тижня на засіданні комісії було прийнято рішення про призупинення навчання в загальноосвітніх школах обласного центру, а також про обмеження проведення масових заходів. Такі заходи допомогли дещо знизити рівень розповсюдження захворюваності як серед дорослого населення, так і серед дітей.

Як повідомив головний державний санітарний лікар міста Олександр Сорочан, у Вінниці спостерігається деяке зменшення розповсюдження захворюваності на грип та ГРВІ. В той же час кількість хворих вінничан залишається високою. Міські санепідеміологи продовжують слідкувати за рівнем захворюваності серед вінничан. За даними моніторингу, упродовж минулої доби на грип та ГРВІ захворіло 1552 особи, з них 57% –діти.

Найближчими днями синоптики прогнозують підвищення температури вище нуля, а вірусні бактерії швидше розповсюджуються та розмножуються саме за умов теплої погоди. Тому, аби вберегти дітей та доросле населення від можливих захворювань, комісією було прийнято рішення подовжити термін карантину у школах до кінця навчального семестру, а отже і до кінця 2010 року. Навчання у загальноосвітніх та спеціалізованих школах (МДЮСШ, музичні школи тощо) буде відновлено вже після зимових канікул, тобто з 10 січня 2011 року.

Наступне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбудеться наступного тижня. Саме тоді буде вирішуватись питання з приводу відміни або ж дозволу на проведення новорічних ранків для дітей.


Переглядів: 7082
Поширень: 0