Ця страхова компанія буде куплена з метою впровадження в обласному центрі страхової медицини. Таким чином планується зробити ще один самостійний крок до реформування міської системи охорони здоров\'я, над здійсненням якого Вінницька міська рада працює уже близько року.

Основне завдання муніципальної страхової компанії полягатиме у створенні прозорого і чіткого механізму залучення додаткових коштів у галузь охорони здоров\'я для підвищення якості медичних послуг. Власністю територіальної громади Вінниці СК «Місто» стане вже наприкінці поточного року. Кошти на придбання страхової компанії (майже півтора мільйони гривень) були передбачені у бюджеті міста на 2010 рік. Як зазначив міський голова Володимир Гройсман: «Наше рішення про те, щоб зробити ставку саме на муніципальну страхову компанію, обумовлене тим, що ми хочемо, щоб вона працювала прозоро і винятково в інтересах громади».

Відкрите акціонерне товариство "Страхова компанія "МІСТО" створено у серпні 2008 року шляхом перетворення товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Вектор", яке було засноване 06 грудня 2004 року.

У Вінниці СК «Місто» окрім основного напрямку роботи, - медичного страхування, - буде займатись й іншими (страхування нерухомості, будівельно-монтажних ризиків; транспорту та ін.). Вона буде працювати в інтересах вінницької громади та брати участь у фінансуванні закладів охорони здоров\'я міста. За забезпеченням прозорості її діяльності буде слідкувати спеціально створена наглядова рада.

Створення муніципальної медичної страхової компанії - ще один важливий етап на шляху до реформування системи охорони здоров\'я міста. Над розробкою таких системних кроків з кінця минулого року працює спеціально створена робоча група по реформуванню галузі. Передбачається, що заходи по покращенню фінансування галузі здійснюватимуться паралельно з заходами, спрямованими на підвищення професійного рівня та відповідальності медичних працівників.


Переглядів: 3601
Поширень: 0