Змагання проходили в містечку Теребля під Тернополем 22 та 23 червня. Вінницька делегація складалася з 5 чоловік. Конкурсанти пройшли теоретичну та практичну перевірку із медицини катастроф, евакуації, надання допомоги при гострих станах. В усіх конкурсах вінничани стали фаворитами. Головний лікар Станції швидкої допомоги Валентин Фіщук розповідає, що вимоги до конкурсантів були надзвичайно високими - підготовку та матеріально-технічне забезпечення оцінювали за європейськими стандартами.

В змаганнях прийняли участь 29 команд, з них 22 з України, 6 - з Польщі та 1 - з Білорусії. В 2006 році бригада нашої швидкої допомоги їздила на змагання в міста Лодзь та Краків (Польща), де увійшла в десятку кращих медичних бригад у Європі. Після перемоги у Тереблі бригада вінницької Станції швидкої допомоги запрошена на конкурс до Польщі, де будуть змагатися команди-учасники з багатьох країн Європи.

«Ця перемога - результат спільної праці влади, управління та колективу Станції швидкої допомоги. Ми довго до цього йшли, - каже начальник управління охорони здоров\'я міської ради Тамара Васильчук, - тепер наша мета утримувати позиції лідерів у подальшому. Я впевнена, що нашим фахівцям з невідкладної медичної допомоги це вдасться»
В місті діє Програма покращення діяльності швидкої медичної допомоги, у відповідності з якою цього року автопарк міської станції швидкої допомоги поповнився 11-ма новими автомобілями, в результаті чого доїзди карет швидкої до хворих в строк до 15 хвилин відбуваються у 92,5 % виїздів при нормативі у 75%.

Серед інших найбільш визначальних подій у медицині в 2007-2008 рр. року запам\'ятались відкриття Філії міської дитячої поліклініки №3 для обслуговування мікрорайону Пирогово; перинатального центру на базі Центру матері і дитини; відкриття амбулаторії сімейного лікаря у мікрорайоні Тяжилів. На вересень 2008 року заплановано відкриття сучасного Центру кардіосудинної хірургії на базі МКЛ №1. З 9 травня 2008 року розпочато реалізацію соціального проекту «Доступні ліки», який передбачає забезпечення додаткових соціальних гарантій в придбанні ліків за пільговими (зі знижкою у 15%) цінами ветеранам війни, інвалідам, ветеранам праці, що проживають у місті Вінниці - а це 80703 мешканців міста.


Переглядів: 4090
Поширень: 0