Як повідомлялось раніше, 10 січня біля першої години ночі на площі Театральній було зруйновано міні копію Ейфелевої вежі, яку було виготовлено із льоду. Її розбили четверо студентів одного з вищих навчальних закладів Вінниці – троє хлопців та одна дівчина. Їх правоохоронці затримали безпосередньо на місці події і вже по обіді цього ж дня Ленінський районний суд ухвалив рішення про адміністративний арешт усіх порушників правопорядку.

Ейфелева вежа на Парижі у Вінниці

Льодова скульптура Ейфелевої вежі на вінницькому «Парижі» під час новорічних свят стала одним із улюблених місць вінничан. Щодня чимало охочих мали можливість подивитись на триметрову копію знаменитої вежі та сфотографуватись біля неї. За словами начальника управління культури міської ради Ірини Френкель, ця робота вагою півтони була справжньою окрасою площі та щодня збирала біля себе чимало мешканців міста та гостей обласного центру і, якби не вандальський вчинок студентів, могла б простояти до 14-15 січня під відкритим небом навіть за умов температури повітря +50С. «Дуже шкода, що пари алкоголю у головах цих молодих людей призвели до того, що сталося, – каже Ірина Френкель. – Ми довго готувалися до свят і невипадково цього року вирішили святковий настрій, створений з допомогою ілюмінації, доповнити льодовими скульптурами. Досвід відзначення найбільших міських свят протягом останніх років демонстрував тенденцію до значного підвищення культури поведінки під час заходів, тому ця ситуація для нас стала справжнім шоком».

«Цей акт вандалізму викликав обурення у багатьох вінничан і він не може залишитись непокараним, - заявив Вінницький міський голова Володимир Гройсман. - Ми – громада, яка прагне, щоб наше місто з кожним роком ставало красивішим, а життя у місті – цікавішим. А ті, хто протиставляє себе громаді, повинні добре розуміти, що за такі дії вони завжди будуть нести відповідальність. На жаль, ми у ці свята уже не зможемо відновити Ейфелеву вежу на вінницькому «Парижі», але, можливо, придумаємо спосіб, щоб у майбутньому вона там отримала постійну прописку».


Переглядів: 9761
Поширень: 0