Краєзнавчий музей у Вінниці був змушений закрити для перегляду відвідувачів одну з найбільших експозицій на першому поверсі. Повідомив першим про ПП блогер vinezh доклав і фото причини – величезний провал посеред залу.

Підкоп чи провал під музеєм? ..

Співробітники музею пояснюють те, що трапилося роботами із заміни паркету, під час яких підлога раптом почав хитатися і провалилася половина виставкової зали. У ямі нібито знаходяться підвали ченців-капуцинів, що йдуть углиб середньовічних катакомб.

Але провал може бути і незавершеним підкопом. І зрозуміло, що не до скелету динозавра, а до закритої експозиції, яку показують лише на спецзамовлення і в супроводі охорони.

Підкоп чи провал під музеєм? ..

Мова про унікальну колекцію давнього золота, якій немає рівних, напевно, і в Європі. Золоту, знайденому на Вінниччині в 1984 році в кургані сарматського царя Інісмея, близько двох тисяч років. Йому немає ціни і на виставки за кордоном сарматське золото (там його показують як "Золото вершників степів України") возять чартерами за шалену страховку за рахунок приймаючої сторони.

Так що - підкоп або провал - в будь-якому разі пощастило музею, державі і, звичайно, персонально керівництву відомої спецслужби.


Переглядів: 10242
Поширень: 0