Наприкінці минулого року у Вінниці виведено з експлуатації чергову малопотужну котельну по вул. Бевза, 4. Тепер об\'єкти, до яких вона подавала тепло (Будинок Офіцерів, СЗОШ №8 та чотири житлових будинки), буде обслуговувати більш потужна ТЕЦ-4. Окрім цього, у грудні були завершені роботи по реконструкції та модернізації існуючої котельні по вул. Пирогова, 144, яка подає тепло у три багатоповерхівки по вулиці Пирогова. Про це зокрема йшлося 19 січня на черговій нараді з керівниками теплоенергетичного комплексу міста під головуванням першого заступника міського голови Івана Михайлюка.

Відповідно до схеми перспективного розвитку систем теплозабезпечення міста на базі центрального теплового пункту по вулиці Пирогова, 144 ще до нового року було збудовано нову модульну котельню. Вона оснащена новим енергоефективним обладнанням, а усі процеси щодо теплопостачання та гарячого водозабезпечення - автоматизовано. Модульна котельня вже забезпечує теплом три багатоповерхових будинки, що знаходяться за адресами Пирогова 144, 146 та 148.

Окрім цього, як повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту та зв\'язку Василь Броварник, минулого тижня було виведено з експлуатації малоефективну котельню по вулиці Бевза, 4. «За рахунок коштів з міського та державного бюджетів в районі вулиць Бевза та Винниченка було побудовано нові тепломережі та підключено їх до ТЕЦ-4, який обслуговуватиме чотири житлових будинки, СЗОШ №8 та Будинок Офіцерів», - говорить Василь Броварник.

За словами першого заступника міського голови Івана Михайлюка, введення в експлуатацію нової котельні дасть можливість принципово покращити якість надання послуг з гарячого водопостачання і теплозабезпечення. «Крім того, це значне зменшення втрат, які несло підприємство, транспортуючи теплоносії, - говорить Іван Михайлюк. - Усі ці дії разом дадуть позитивний результат як для теплопостачальної організації, так і для мешканців будинків, і допоможуть значно зекономити кошти».


Переглядів: 2814
Поширень: 0