20 січня, в рамках робочої поїздки на Вінниччину Міністр оборони України Михайло Єжель ознайомився зі станом справ у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України.

Зокрема, глава вітчизняного оборонного відомства заслухав Командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Онищенка, членів військової ради та офіцерів бойового управління.

Під час короткого брифінгу Михайло Єжель ознайомився зі станом справ у Повітряних Силах, проблемними питаннями, зокрема, в контексті підготовки чергових сил з протиповітряної оборони до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Також Міністр оборони України відвідав у Вінниці Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону, де ознайомився з життєдіяльністю цього лікувального закладу, зокрема, управління авіаційної та космічної медицини, де льотний склад проходить військово-лікарську комісію.

В ході зустрічі з керівництвом медичної служби Центрального регіону Михайло Єжель передав представникам медичних підрозділів військових частин нове медичне обладнання, необхідне для ефективної профілактики та лікування хвороб військовослужбовців та військових пенсіонерів. Загалом, нове обладнання отримали понад чотири десятки медичних частин і шпиталів.

– Торік ми закупили медичного обладнання на 100 мільйонів гривень, – повідомив Михайло Єжель. – На цей рік плануємо не менше фінансування для забезпечення необхідною технікою наших військово-медичних клінічних центрів та військових частин.

Крім того, Михайло Єжель порушив проблему навчання військових льотчиків у Миколаївському спеціалізованому центрі підготовки авіаційних фахівців. Зокрема, він наголосив, що цей заклад залишатиметься основною кузнею допідготовки та підвищення кваліфікації льотних кадрів.

На завершення Михайло Єжель наголосив на необхідності розвитку санітарної авіації, яка повинна бути оснащена сучасним обладнанням та мати підготовлені екіпажі і медичні бригади. На переконання Міністра оборони України, військові медики повинні у найкоротші терміни реагувати на позаштатні ситуації і, в разі необхідності, надати кваліфіковану допомогу в екстремальних обставинах.


Переглядів: 4145
Поширень: 0