Грабович Людмила Олексіївна18 січня Вінницький міський голова Володимир Гройсман своїм розпорядженням призначив на посаду виконуючого обов’язки начальника управління охорони здоров’я міської ради Грабович Людмилу Олексіївну. Тамара Васильчук, яка до цього чотири роки займала посаду начальника управління, розпочала процедуру виходу на пенсію. Це перше нове призначення в рамках загальної перебудови структури управління, яка розпочалась у Вінницькій міській раді.

Те, що перше нове призначення в рамках реорганізації структури управління виконавчих органів Вінницької міської ради, про яке було оголошено минулого тижня, стосується саме сфери охорони здоров’я, – не є випадковістю. Адже реформування галузі є одним з пріоритетів на найближчі роки для команди міського голови Володимира Гройсмана.

Новопризначена виконуюча обов’язки керівника медичної галузі Вінниці Людмила Грабович свою професійну діяльність розпочала у 1983 році на посаді лікаря-стоматолога поліклініки Замостянського району міста одразу по закінченню медичного інституту. У 1987 році очолила дитяче стоматологічне відділення Замостянської стоматполіклініки. Певний час працювала за спеціальністю у Німеччині. Після повернення з-за кордону була прийнята на посаду лікаря-стоматолога-хірурга у стоматологічну клініку №2 м. Вінниці, де після року роботи призначена на посаду завідувачки лікувально-хірургічного відділення. З 2008 року Людмила Грабович очолювала Вінницький міський клінічний стоматологічний центр.

За час своєї професійної діяльності на посаді керівника медичного закладу Людмила Грабович зарекомендувала себе як гарний фахівець та сучасний керівник, який вміло налагоджує професійну і господарську діяльність очолюваного нею закладу.

Людмила Грабович на новій посаді має продовжити процес перебудови галузі, який відбувався у Вінниці протягом останніх чотирьох років. За цей час було зроблено досить багато в напрямку покращення якості надання медичних послуг населенню. Спочатку було визначено найуразливіші місця, які потребували першочергового вирішення проблем. Як результат – у місті з’явився кардіоцентр, лікарня швидкої допомоги, міська бактеріологічна лабораторія, перинатальний центр; значно покращилась робота невідкладної медичної допомоги, створено відділення для реабілітації ветеранів Великої Вітчизняної війни, створено клініку, дружню до молоді. Це були перші кроки підготовки до реформування галузі охорони здоров’я міста в цілому.

Сьогодні перед галуззю постають нові задачі – перейти до системних покращень. У найближчій перспективі – реалізація таких проектів як втілення у життя масштабної програми по інформатизація медичних закладів та запровадження у Вінниці страхової медицини. Ці проекти є складовими загальної стратегії реформування галузі охорони здоров’я міста, над доопрацюванням якої уже ведеться робота. Над втіленням у життя усіх змін і буде працювати новий керівник.

«Перед Людмилою Олексіївною я поставив досить чіткі і серйозні завдання, на виконання яких вона погодилась, - говорить Вінницький міський голова Володимир Гройсман. – Мова йде про те, що нам в галузі охорони здоров’я потрібно кардинально змінити ситуацію. Сьогодні для мене особисто та нас усіх підвищення якості надання медичних послуг – питання №1. А для цього потрібно провести дуже серйозну роботу».

Сама Людмила Грабович розповідає, що налаштована на результативну роботу: «Я буду досить часто бувати у медичних закладах нашого міста. Інколи буду попереджати, інколи ні, - говорить Людмила Грабович. – В будь-якому випадку ми повинні змінити якість нашої медицини. Завдання перед нами стоїть чітке: не спробувати зробити, а зробити однозначно. І іншого шляху у нас немає».


Переглядів: 11316
Поширень: 0