Вже з 1 лютого 2011 року у клубі «Факел» (вул. Соборна,91) відкриються два нових гуртки для дітей та молоді з експериментальними програмами, які працюватимуть безкоштовно.

У першому гуртку буде організована туристично-краєзнавча робота для всіх бажаючих. Основний завдання - це навчити дітей активно відпочивати, цікавитись історією рідного краю, знайомити з найцікавішими туристичними місцинами Вінниччини. Однією із особливостей буде можливість проводити цікаві екскурсії для своїх однолітків самою дитиною.

Робота іншого гуртка буде спрямована на розвитку у дітей творчих здібностей в напрямку інтерактивних сучасних програм. Головне - це розвинути творчу уяву дитини, спонукати і підтримувати її бажання творити. Відсутність авторитарних методів педагогіки, повна свобода у мисленні та творчі дискусії розвиватимуть у вихованців почуття власної гідності та відповідальності.

Програми, за якими працюватимуть у клубі, розроблені під керівництвом відділу у справах сім\'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради молодими творчими особистостями Ольгою Ковалюк і Анастасією Мальцевою. Координатором програм виступає досвідчений педагог, директор центру, що опікується роботою клубів за місцем проживання, Наталія Тетерук.

Перші пробні заняття по цих програмах були проведені восени під час святкових програм у мікрорайонах міста. Тепер накопичений досвід став базою для регулярних занять.

Заняття в гуртках будуть проводитись безкоштовно для всіх бажаючих. Займатимуться діти, поки що, у приміщенні підліткового клубу «Факел», а в подальшому, при наявності достатньої кількості бажаючих, і в інших підліткових клубах.


Переглядів: 5951
Поширень: 0