До початку весни уся спеціалізована техніка, яка прибирає вінницькі вулиці, буде обладнана системою GPS. Це дозволить, зокрема, координувати роботу прибиральної техніки. А простіше кажучи, диспетчери та керівництво на экранах комп\'ютерів в режимі реального часу відслідковуватиме роботу прибиральних машин, де знаходиться той чи інший сміттєвоз і чи вивіз він вчасно сміття з двору такого-то на вулиці такій-то, чому «завис» на годину якийсь трактор тощо. Рух прибиральних машин на електронній карті в своєму кабінеті постійно бачитиме й мер Вінниці Володимир Гройсман.

Про це йшла мова на нараді, присвяченій підбиттю підсумків роботи комунального господарства у 2010 році. Підводячи підсумки наради, міський голова Володимир Гройсман наголосив, що незважаючи на продуктивну роботу у 2010 році, цьогоріч перед комунальними службами Вінниці стоїть ряд завдань щодо підвищення ефективності їхньої роботи.

«До першого березня уся спецтехніка для прибирання вулиць та ремонту доріг повинна бути оснащена системою GPS, - говорить Володимир Гройсман. – Це допоможе прискорити ліквідацію аварійних ситуацій та швидше реагувати на звернення. Що ж стосується благоустрою міста, то зовнішній вигляд Вінниці має бути на високому рівні. Ми повинні налагодити роботу таким чином, щоб від окраїни до окраїни місто було чистим та освітленим. Усі пам’ятники повинні утримуватись на належному рівні. Комунальні служби повинні навчитися виконувати роботу якісно та вчасно, при цьому не забуваючи і про естетичний вигляд».

Довідка

Загалом, минулого року робота комунальних служб була спрямована на відновлення та покращення сприятливого для життєдіяльності у Вінниці середовища. Міські комунальні підприємства упродовж року активно працювали над озелененням міста, реконструкцією існуючих пам’ятників, продовжувались роботи по асфальтуванню доріг, ремонту тротуарів та облаштуванню пандусів.

Минулого року коштом міського бюджету у Вінниці капітально відремонтовано майже 110 тис. м2 доріг, з допомогою поточного ремонту – 59,3 тис. м2 асфальтового покриття автошляхів, облаштовано 23 пандуси для маломобільних груп населення. Крім того, у 2010 році було встановлено 10 нових «лежачих поліцейських» та відремонтовано 16 існуючих. За інформацією Державтоінспекції м. Вінниці, протягом останніх п’яти років у Вінниці кількість аварійно небезпечних ділянок зменшилась з 68 до 5.

Упродовж 2010 року було здійснено значну роботу щодо ремонту окремих елементів вулично-шляхової мережі Вінниці. Зокрема, влітку вперше за три десятиліття підземний перехід по вулиці Київська зазнав капітального ремонту. Також було повністю відновлено сходи, які з’єднують провулок Л.Толстого із вулицею Свердлова та сходи зі Староміського мосту, що на вулиці Г.Успенського.

У 2010 році на замовлення управління комунального господарства та благоустрою було впорядковано десять пам’ятників та пам’ятних знаків. Вперше за чотири десятиліття повністю реставровано пам’ятник Льотчикам-визволителям, що знаходиться на проспекті Космонавтів. Інший пам\'ятник, монумент Загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, що знаходиться в мікрорайоні Сабарів, також оновився цієї весни – тут встановлено пандуси, обладнано нові гранітні плити та саму площу пам’ятника приведено до належного вигляду. Крім того, впорядковано пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС та пам\'ятні знаки видатним українським діячам та письменникам, проведений комплекс заходів по вулиці Пирогова та на території музею-садиби М.І.Пирогова.

За словами начальника управління комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Ігоря Корольчука, торік також продовжувалось омолодження багаторічних зелених насаджень на вулицях та мікрорайонах Вінниці. «Упродовж 2010 року за допомогою сучасних дизайнерських рішень та методів ландшафтного дизайну влаштовувалися квітники та газони, - говорить Ігор Корольчук. – Загалом за звітний період на території міста висаджено 1160 дерев та 430 кущів, майже 290 тисяч квітів, понад сім тисяч кущів троянд».

Довідка «Моєї Вінниці»:
За захист довкілля, покращення санітарного стану та мікроклімату міста, збереження і відновлення існуючих та створення нових об\'єктів та елементів благоустрою сьогодні відповідають міські комунальні підприємства «Вінницьке шляхове управління», «Вінницязеленбуд», «Вінницька спеціалізована ритуальна служба», комунальні унітарні підприємства «Міськсвітло» та «ЕкоВін», Вінницька міська рятувально-водолазна служба. На конкурсних засадах до виконання значних обсягів ремонтних робіт протягом року залучалося ще 27 підприємств та організацій інших форм власності.


Переглядів: 4331
Поширень: 0