Вінниця модернізує та розширить мережу вуличного освітленняЦьогоріч мерія планує доповнити існуючі мережі вуличного освітлення енергозберігаючими світильниками та збудувати нові на тих ділянках, де зовнішнє освітлення відсутнє (прилеглі території шкіл, садочків, медичних закладів, на невеликих вуличках, провулках, прибудинкових територіях тощо). Минулого року у Вінниці майже повністю вдалось завершити програму по заміні старих ліхтарів зовнішнього освітлення на сучасні енергозберігаючі світильники, яка реалізовувалась протягом п’яти років.

Загалом у Вінниці взимку минулого року налічувалось понад 16, 6 тисяч світлоточок. Якщо на початок 2006 року місто мало лише 1689 нових ліхтарів, то у січні 2010-го їх було вже понад 12,2 тисячі. Торік було придбано іще 4600 енергозберігаючих світильників. Але пізнє прийняття бюджету (травень 2010 року) і, як наслідок, порушення графіків проведення тендерних процедур та монтажних робіт призвели до того, що до початку 2011 року працівники «Міськсвітла» встигли встановити близько 4000 ліхтарів (роботи по монтажу іще 600 світильників тривають). Паралельно із їх установкою на існуючих опорах торік встановлювались і додаткові. Тому сьогодні загальна кількість світлоточок у місті збільшилась до 17, 2 тисяч. У поточному році планується придбати іще більш ніж 1800 енергозберігаючих ліхтарів, аби доповнити існуючі та збудувати нові мережі вуличного освітлення. Першочергово ці роботи будуть здійснюватись на територіях шкіл, дитячих садочків та закладів охорони здоров’я. Також вони будуть проводитись на вуличках та прибудинкових територіях, де мережі зовнішнього освітлення до цього часу були відсутні. 

Вінниця модернізує та розширить мережу вуличного освітленняЗа словами начальника КУП «Міськсвітло» Василя Хіміча, упродовж останніх років завдяки проведеній роботі, стан освітлення по місту значно покращився, а також істотно знизились витрати на використання електроенергії. «На сьогоднішній день освітлення у мікрорайонах та скверах міста помітно покращилось, - говорить Василь Хіміч. – Крім того, наше підприємство запровадило 150 одиниць лічильників зонного обліку, що дозволяє суттєво зменшувати суму оплати електроенергії у вечірній та нічний час. Також завдяки впровадженню енергозберігаючих ліхтарів сьогодні питома вага споживання електроенергії навіть при збільшенні кількості світлоточок на кожному світильнику зменшилась до 15%».

Вінниця модернізує та розширить мережу вуличного освітленняЗа словами Василя Хіміча, вже найближчим часом врегулюється питання вуличного світла у мікрорайоні Старого міста, де через застаріле обладнання пунктів включення досі трапляється несанкціоноване вимкнення освітлення у вечірній та нічний час та ввімкнення його у світлу пору доби. Утім, в цьому мікрорайоні нині активно проводиться заміна застарілих мереж і опор, ведуться роботи по відновленню ліній освітлення та заміні світлових приладів.

На нараді, яка була присвячена підбиттю підсумків роботи підприємств комунального господарства міста, міський голова Володимир Гройсман зазначив, що попри активну роботу по зовнішньому освітленню, КУП «Міськсвітло» слід налагодити контроль за експлуатацією світлових точок. «Сьогодні перед нами стоїть задача забезпечити стабільне та якісне освітлення міста, - говорить керманич Вінниці. – Слід автоматизувати цей процес та здійснювати його постійний моніторинг».
 


Переглядів: 7894
Поширень: 0