Села Якушинці та Зарванці газифікованоВ с.Якушинці Вінницького району 27 січня 2011 року відбулася знаменна для мешканців села подія – запалено блакитний вогник.

Урочистості по відкриттю газопровода високого тиску відбулися за участю голови обласної державної адміністрації – М.Джиги, заступника голови обласної державної адміністрації – Р.Аксельрода, голови районної державної адміністрації – П.Векліча, голови районної ради – С.Щербатого, заступника голови районної державної адміністрації – В.Ковальчука, голови сільської ради – В.Катілова, спонсорів – підприємства «ДЮК 01», представників ЗМІ, місцевого священика – протоієрея Ростислава та громадськості села.

За словами сільського голови В.Катілова процес газифікації с.Якушинці та с.Зарванці розпочатого ще у 2008 році, але з часом виникали різного роду проблеми,, тому дана подія затягнулася аж до цього часу. Газопровід загальною протяжністю близько 28 км проведено за рахунок спонсорських коштів підприємства «ДЮК-01», які перерахували близько 30 млн. грн. та за рахунок коштів, виділених сільською радою, а це приблизно 3 млн. 700 тис.грн. Також за рішенням сесії сільської ради ще у 2008 році було виділено допомогу на проведення газифікації ветеранам Великої Вітчизняної війни по 2250 грн. та дітям війни, багатодітним сім’ям, іншим незахищеним верствам населення по 750 грн.Села Якушинці та Зарванці газифіковано

М. Джига привітав мешканців села із гарною й перспективною подією та зазначив, що влада працює і працюватиме надалі для покращення добробуту людей.

Голова районної ради П.Векліч також привітав присутніх з важливою для села та усього району подією та поділився своїми планами на майбутнє – будівництво в с.Зарванці нової сучасної школи з гарними класними кімнатами, спортзалом та басейном. Метою діючої влади є турбота про підростаюче покоління, відродження нації, створення нових робочих місць, покращення рівня життя населення. Довгожданий газопровід був освячений місцевим священиком – протоієреєм Ростиславом.

 


Переглядів: 9535
Поширень: 0