За останні кілька місяців у Вінниці виведено з експлуатації три застарілі котельні, а їх споживачі підключені до теплоелектроцентралей.

Два тижні тому по вул. Пирогова, 144 було введено в експлуатацію нову котельню. Вже сьогодні вона подає тепло до будинків за адресами вул. Пирогова 144, 146 та 148. Раніше ці багатоповерхівки обслуговувала котельня по вулиці 600-річчя. Часті пориви на тепломережі, яка поєднувала ці будинки і ТЕЦ, не дозволяли надавати якісні послуги з теплопостачання та гарячого водозабезпечення. Нова котельня обладнана на місці центрального теплового пункту, що знаходився поблизу вищевказаних будинків. Після встановлення сучасних котлів з коефіцієнтом корисної дії майже 96% він став непотрібним. Також, нова котельня дозволить знизити споживання енергоресурсів (в тому числі природного газу на 228,17 тис. м3, електроенергії в межах 172,00 тис. кВт/год.).

Роботи по оптимізації систем теплопостачання у Вінниці здійснюються навіть взимку. Раціональний розподіл робіт і виконання певних об\'ємів у холодну пору року дає можливість не припиняти процес і швидше досягнути якісного і безперебійного надання послуг з централізованого теплопостачання та гарячого водозабезпечення. Роботи проводяться таким чином, що споживачі не відчувають ніякого дискомфорту, а послуги подаються безперебійно. Модернізація теплоенергетичної системи не лише підвищує якість послуг теплопостачальної організації, а й дозволяє економити енергоресурси, що, в свою чергу, стримує зростання тарифів на ці види комунальних послуг.

Цієї зими підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» здійснило досить значний об\'єм робіт. Окрім обладнання нової сучасної котельні по вулиці Пирогова, 144, здійснювались роботи і на Замості. По вулицях І. Бевза та Винниченка було прокладено ділянку нової мережі із попередньоізольованих труб, що дало можливість вивести з експлуатації котельню із застарілим обладнанням по вул. Бовза,4, а її споживачів під\'єднати до теплоелектроцентралі №4, що на вулиці Першотравневій. Окрім самої котельні, виведено з експлуатації частину трубопроводу протяжністю 367 погонних метрів, який здебільшого проходить по забудованій приватній території. Усі ці заходи дозволили покращити теплопостачання житлових будинків по вул. І.Бевза, 16, Винниченко, 33, 35, Острозького, 37, Будинку офіцерів, будівлі ЗОШ №8, військової частини по вул. І.Бевза, 6 та зменшити споживання енергоресурсів (в тому числі електроенергії на 52,53 тис. кВт/год, а газу - на 85,46 тис. м3).

Окрім цього, цієї зими було проведено реконструкцію системи теплозабезпечення споживачів в районі вулиць Ленінградської та Некрасова. Там також виведено з експлуатації дві котельні, а їх споживачі (будинки по вул. Коцюбинського, 29, 31 Ленінградській, 36, 75, 77, 79, 81, 83, 85 та будівлі військової частини 3008) підключені до потужних теплоелектроцентралей №4 та №1. Регулювання температури теплоносія у внутрішніх системах опалення здійснюється регуляторами температури з погодною корекцією.

«Рішення по переобладнанню центрального теплового пункту у сучасну котельню на вулиці Пирогова відповідає нашій концепції, яку ми затвердили по теплозабезпеченню, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - За останніх два роки ми досить активно проводимо оптимізацію системи теплопостачання в місті. Зовсім недавно на підприємстві «Вінницяміськтеплоенерго» було 54 котельні, які були обладнанні котлами з низьким коефіцієнтом корисної дії. На сьогодні таких об\'єктів залишилось 39 . Ми поступово виводимо застарілі котельні, які не тільки не дають якісне тепло, а й споживають велику кількість енергоресурсів».


Переглядів: 3980
Поширень: 0