17 лютого Україною  пошириться «Епідемія  доброти»Різноманітні флеш-моби та акції, які відбуватимуться упродовж дня, закликатимуть городян робити добрі справи, посміхатися та не забувати говорити оточуючим слова вдячності. Крім Вінниці, цього року «вірус добра» пошириться ще у 50 містах України.

Торік небайдужа молодь, яка долучилась до «Епідемії доброти», роздавала на вулицях флаєри із надписами «Посміхнись!», «Щастя вам!», «Робіть гарні справи!» та закликала городян бути чуйними один до одного, відкритими, робити добрі справи та не забувати казати слова вдячності своїм рідним, близьким та звичайним перехожим. Захід тривав лише один день, проте він підтвердив щирість, відкритість та доброту вінничан.

Цього року День прояву доброти розповсюдився далеко за межі нашого міста - різноманітні заходи будуть проводитись в близько 50 маленьких та великих українських містах. У Вінниці ж цікаві акції знову проходитимуть на вулицях обласного центру та у навчальних закладах. Крім того, «Епідемія доброти» пошириться і на вінницькі дитячі будинки, заклади охорони здоров\'я та на підприємства міста.

17 лютого Україною  пошириться «Епідемія  доброти»Цьогоріч «Епідемія доброти» розпочнеться о 14:30 у приміщенні телерадіокомпанії "ВДТ" за адресою Театральна, 15. Організатори запрошують усіх бажаючих стати "посланцями доброти" на реєстрацію та організаційну частину. Після цього о 15.30 на площі Театральна відбудеться відкриття "Хатинки доброти" і  в присутності усіх вінничан ми випустимо вірус доброти, аби він заполонив Вінницю та оселився в серцях її жителів.  Протягом дня  близько тисячі волонтерів у різних районах міста проводитимуть різноманітні флеш-моби, спрямовані на залучення вінничан робити гарні добрі справи - поступитися місцем у громадському транспорті старшому, дякувати, бажати гарного настрою тощо. Так, зокрема, волонтери пропонуватимуть перехожим посміхнутися чи обійнятися, на вокзалах зустрічатимуть із яскравими плакатами «З поверненням додому!», проводжатимуть із побажаннями «Щасливої дороги!» тощо. Крім того, у кінотеатрі «Родина» відбудеться безкоштовний показ фільму «Плати наперед». Упродовж 17 лютого школярі розповідатимуть дорослим про добрі справи та говоритимуть компліменти, загалом волонтери заряджатимуть перехожих позитивним настроєм та приємними емоціями.

Як повідомила керівник грантового відділу та молодіжних програм Благодійного фонду «Подільська громада», координатор поширення «Епідемії доброти» Альона Кирилюк, наступного року запроваджений у Вінниці захід до Міжнародного дня спонтанного прояву доброти стане не лише всеукраїнським, а й міждержавним. «На сьогоднішній день до нас телефонували із Германії, Польщі, Росії, Естонії та Грузії з тим, аби наступного року зробити спільно із Україною «Епідемію доброти» у цих країнах, - говорить Альона Кирилюк. - Приємно те, що саме наше місто стане прикладом єднання з метою розповсюдження добрих вчинків».


Переглядів: 4255
Поширень: 0