На Вінниччині відзначили 22-річницю виведення військ з АфганістануІсторичні катаклізми ХХ століття, пов’язані з воєнними конфліктами в різних куточках планети, не обминули Україну. Війни точилися далеко за її межами, але кров у них проливали сини України, несучи народам миротворчу місію. Угорщина, країни близького і далекого сходу, Африканського континенту, Куба, Чехословаччина, Югославія, Ліван, Ірак і найболючіша наша рана – Афганістан, війна в якому розтягнулася на довгі дев’ять з лишнім років.

Не передати словами вдячність за той героїзм та безстрашність, яку своїм життям здобували ці люди. А сьогодні лише безмежна вдячність живим і вічна пам\'ять загиблим.

В залі засідань облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової, голови обласної ради Сергія Татусяка та міського голови Володимира Гройсмана пройшли урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

З нагоди свята керівництво області та міста відзначило 37 учасників бойових дій на території інших держав Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної ради.

На Вінниччині відзначили 22-річницю виведення військ з АфганістануУ своєму вітальному слові Любов Спірідонова подякувала усім воїнам-інтернаціоналістам, які достойно виконували свій військовий обов’язок перед державою, будучи за тисячу кілометрів від рідної землі. Їх героїзм ми пам’ятаємо і шануємо по сьогодні.

«Нам важливий ваш приклад, ви – взірець для прийдешніх поколінь», - звернувся до запрошених голова обласної ради Сергій Татусяк.

«Цей день назавжди увійшов в українську історію, ніхто не забутий і стосунки між нами будуть продовжуватися незалежно від дати», - зазначив Вінницький міський голова Володимир Гройсман.

Місія наших захисників досі не завершена, хоча зараз, на щастя, вже не чути вибухів і за вікном не гримлять постріли, воїни-інтернаціоналісти продовжують працювати, виховуючи своїм прикладом патріотизм і національну свідомість наступних поколінь.

На Вінниччині відзначили 22-річницю виведення військ з АфганістануУ рамках урочистостей відбулась піша хода до Центрального парку культури і відпочинку для покладання квітів у Меморіалі Слави та проведено мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані.

За словами голови обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петра Кирилішина, у Вінниці функціонує один із найкращих музеїв області, що присвячений загиблим воїнам. В 1994 році було відкрито пам\'ятник полеглим в Афганістані. Такі монументи споруджено практично в усіх районах Вінниччини.


Переглядів: 5547
Поширень: 0