У вівторок, 22 лютого між фондом Петра Порошенка та Міжнародною громадською організацією «Україна-Польща-Німеччина» було підписано угоду про співпрацю. Підписали документ Петро Порошенко та Сергій Татусяк.

Метою співробітництва є спільні проекти, а головне – супровід та залучення коштів ЄС, спрямованих на розвиток українських громад. На сьогодні ситуація з отриманням коштів Євросоюзу в Україні катастрофічна: з одного боку є кошти та бажання надати їх громаді, а з іншого – проекти нема кому ані написати, ані супроводжувати.

Петро Порошенко та Сергій Татусяк

Відсьогодні, в рамках співробітництва планується реалізація напрацьованих заходів з обміну досвідом з Європейськими країнами щодо розвитку місцевого самоврядування, навчання вчителів, студентів, підтримка вінницьких спортсменів для участі у міжнародних змаганнях, гастролей творчих колективів. «У Вінницькій області вже підписано понад 180 угод та протоколів намірів, що свідчить про надійну основу для співпраці вінницьких та зарубіжних громад», - сказав в доповіді голова МГО «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов.

Петро Порошенко, підписуючи угоду, запропонував додати до вже напрацьованих матеріалів проведення у Вінницькій області тренінгів за напрямком щодо діяльності неурядових організацій, для працівників засобів масової інформації, а також запропонував активізувати проведення соцопитувань серед громадськості. «Давайте проведемо у Вінницькій області соціологічне дослідження для того, щоб визначити наскільки популярна ідея Європейської інтеграції, які проблеми Євроінтеграції хвилюють громадян і на які напрямки нам в першу чергу потрібно зосередити увагу», - запропонував П.Порошенко.

Він також пропонує участь вінничанам в окремому проекті – «Лідери України». «З областей України буде обрано по два молодих лідери, які братимуть участь у всеукраїнському змаганні щодо лідерських ініціатив, а також ініціатив місцевого самоврядування», - розповів П.Порошенко.

Також окремим питанням він виділив сприяння інвестиційної привабливості Вінницької області та запропонував до квітня зробити якісний інвестиційний паспорт області.

«Я переконаний, що та синергія, яку ми зможемо продемонструвати на прикладі ефективного використання можливостей, які відкриває Європейська інтеграція перед нашою областю, вона буде прикладом для багатьох областей України», - сказав П.Порошенко.

Довідка

За п’ять років членства Польщі в ЄС вона отримала євросоюзівських дотацій на €29,5 млрд. І навіть якщо з цих грошей вирахувати €13,4 млрд внесків цієї країни до унійної казни, то виходить, що Польща за останні п’ять років "заробила" в ЄС €16 млрд. Причому більшість допомоги пішла в сільську місцевість.

 


Переглядів: 4191
Поширень: 0