22 лютого британські діти зустрічались із вінницькими школярамиПереважна більшість гостей - це представники Академії Томаса Дікона, яка знаходиться у місті Пітерборо, з яким Вінниця вже більше 20 років має дружні побратимські стосунки. А також у складі делегації - радник міської ради м. Пітерборо Девід Херрінгтон та громадський діяч Роберт Берк, який стояв у витоків зародження дружби між Вінницею і Пітерборо.

22 лютого великобританська делегація побувала у гуманітарній гімназії №1 та відвідала уроки англійської та німецької мов. Після цього закордонні гості зустрілись із Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом та поділились із очільником міста враженнями від зустрічі із вінницькими школярами та вчителями. Роберт Берк зазначив, що був вражений високим рівнем дисципліни у вінницькій школі, а британські діти розповіли, що вони швидко знайшли спільну мову із нашими школярами, які гостинно зустріли британських гостей та приділили їм багато уваги, приймаючи їх у своїх сім\'ях.

Отримали багато позитивних вражень британські гості і від зустрічі із мером Вінниці Володимиром Гройсманом, на якій встигли обговорити і дитячі питання, і поспілкуватись на теми, цікаві для дорослих. Наприкінці зустрічі представники Академії Томаса Дікона подякували за гостинність і висловили сподівання, що й вінницькі школярі завітають до Пітерборо та ближче познайомляться із британськими однолітками.

В свою чергу міський голова Володимир Гройсман сказав, що Вінниця завжди рада гостям і надалі підтримуватиме побратимські відносини із Пітерборо. «Я думаю, що з допомогою таких візитів молоді люди з Великої Британії відкривають для себе Україну, а наші школярі відкривають для себе Великобританію, - говорить Володимир Гройсман. - Я вважаю, що ці контакти, які налагоджуються під час таких візитів, є надзвичайно позитивними для світогляду наших дітей».


Переглядів: 3070
Поширень: 0