Голова облдержадміністрації повідомив про бажання компанії «Мотор Січ» взяти в управління державне підприємство «Вінницький авіаційний завод» та налагодити на ньому випуск моторів для літаків. Микола Джига додав, що з керівництвом досягнуто попередньої домовленості про розміщення відповідного замовлення на авіазаводі, про що складено протокол намірів.

«Є всі перспективи відновити виробництво на авіазаводі, - сказав голова облдержадміністрації. – На базі підприємства буде збиратися техніка для авіаційної промисловості. Наш завод має усі дозволи і фахівців»

Микола Джига повідомив, що зараз підприємство проходить процедуру банкрутства. Працівникам заводу станом на 1 лютого заборговано 985,3 млн. грн.

Для довідки:
Запорізьке відкрите акціонерне товариство “Мотор Січ” – одне з найбільших підприємств в світі по випуску авіаційних двигунів для літаків і вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. До складу ВАТ “Мотор Сич” входять наступні структурні одиниці, розташовані на території України: Запорізький моторобудівний завод, запорізький машинобудівний завод ім.. Омельченко, Снежнянський машинобудівний завод, Волочиський машинобудівний завод, Авіакомпанія «Мотор Січ».


Переглядів: 3605
Поширень: 0