Обласна влада знайомилась з досягненнями Вінницького Національного технічного університетуЗ ознайомчим візитом 24 лютого заклад відвідав голова облдержадміністрації Микола Джига, який оглянув ВУЗ та поспілкувався з його педагогічним і студентським колективом. Микола Джига розповів про ключові напрямки діяльності обласної влади по відродженню соціально-економічного добробуту Вінниччини. Адже за підсумками роботи областей у 2010 році Вінницький регіон посідає 2 місце після Києва по всім показникам соціально-економічного розвитку. Так Микола Васильович акцентував увагу на відродженні поважного ставлення до фізичного здоров’я людини, розширенні мережі спортмайданчиків, стадіонів, адже здоров’я людини – один із головних пріоритетів державної влади. Людина повинна відчувати, що держава за неї турбується, відчувати це по ставленню до себе в ході спілкування з чиновником.

Окрім цього керівництво Вінниччини виступає за створення відповідної агропромислової інфраструктури, наповнення споживчого ринку регіону якісними товарами власного виробництва, відновлення молочної і цукрової галузей, тваринництва та садівництва. Не менше значення має і пошук реальних інвесторів та наукові кадри.

Обласна влада знайомилась з досягненнями Вінницького Національного технічного університету«Вінниччина має багато брендів, яких немає в інших областях, і ми можемо їх використовувати, в тому числі і для залучення солідних інвестицій... - зазначив Микола Джига. - Економіка області – на полях і фермах, та в праці кожного з нас. А Вінницький політехнічний університет – це ВУЗ, який зможе підтримати нашу роботу своїми науковими кадрами та здобутками».

Згодом голова облдержадміністрації ознайомився із досягненнями науковців закладу, які сьогодні можуть запропонувати чимало цікавих проектів як місцевого так і державного рівня. Зокрема, доцент Олександр Шеремета представив очільнику області акустичний вимикач АВ-1, який призначений для короткочасного включення освітлення в під\'їздах, ліфтах, і в інших приміщеннях. Прилад забезпечує економність освітлення - за рахунок того, що світло включається тільки тоді і там, де знаходяться люди; комфортність освітлення, і малий термін окупності - в залежності від режиму використання, нова система освітлення під’їздів окупиться від 3 до 6 місяців. До того ж в порівнянні з інфрачервоними (PIR) датчиками акустичні вимикачі дешевші та економніші. Микола Джига зацікавився цим проектом і пообіцяв посприяти у його розгляді та запровадженні у життя вже у найближчі місяці.

Він підкреслив, що дух новаторства, натхнення до пошуку знань та нових відкриттів передається у закладі від викладачів до студентів – поповнюючи лави винахідників молодими талановитими науковцями. А тому не дивно, що університет сьогодні – єдиний представник від України у Міжнародній федерації винахідницьких асоціацій (IFIA)

Для довідки:
Вiнницький полiтехнiчний iнститут - створено в 1974 роцi на базi Вiнницького фiлiалу КПI.
Ще через 20 рокiв в 1994 роцi Вiнницький полiтехнiчний iнститут на виконання одного iз положень програми входження в свiтовий освiтнiй простiр та для забезпечення адекватностi аналогiчним вузам країн заходу реорганiзований у Вiнницький державний технiчний унiверситет, а в 2003 роцi йому надано статус нацiонального. Сьогоднi Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет (ВНТУ) є вищим навчальним закладом, вiдомим не лише в Українi, а i далеко за її межами, оскiльки уже бiльше 20 рокiв готує фахiвцiв для майже 70 країн Європи, Азiї, Африки та Пiвденної Америки.


Переглядів: 4718
Поширень: 0