Консульський збір за національну візу до Польщі став дешевшимВ ході першої у цьому році прес-конференції у польському консульстві Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек акцентував увагу на ряді питань.

Розпочали прес-конференцію із приємної для клієнтів Консульства новини - рішенням Міністра закордонних справ Республіки Польща, починаючи з 1 березня 2011 року консульський збір за національну візу для громадян України знижено з 35 до 20 євро, незалежно від їх адреси проживання чи подачі документів на отримання візи.

Кшиштоф Свідерек повідомив, що Генеральне консульство впродовж найближчих двох місяців введе систему обов’язкової електронної реєстрації візових анкет. Це не тільки зекономить час, але й полегшить роботу працівникам самої установи.

Також Генконсульство продовжує роботу e-konsulat з реєстрації візових анкет та встановлення дати подачі візової анкети через інтернет.

Підвів пан генконсул і підсумки роботи установи у 2010 році. Так Генеральним Консульством Республіки Польщі у Вінниці було видано 21,5 тис. віз та 2000 карт поляка, маючи при цьому лише незначні 4 відсотки відмов. А у планах – 30 тисяч віз на рік 2011.

Звернув увагу Кшиштоф Свідерек і на авіа-маршрут «Лодзь-Вінниця-Лодзь» - своєрідний літак у серце Польщі, який з квітня поточного року стане регулярним для всіх бажаючих, а не лише для туристичних фірм чи бізнес-кіл і політиків. Даний авіамаршрут вигідний не лише економією часу чи комфортом, але й у плані вартості квитка у порівнянні з залізничним сполученням.


Переглядів: 7840
Поширень: 0