Перший український вертоліт зберуть у ВінниціВАТ «Мотор Січ» планує налагодити повноцінне виробництво вертольотів на базі Вінницького авіаційного заводу. Для початку інвестор має намір задіяти потужності підприємства для ремоторизації вертольотів МІ-2, а за два роки приступити до розробки самої машини. Про це повідомив на прес-конференції у Вінниці голова ради директорів ВАТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв. Голова облдержадміністрації Микола Джига пообіцяв підтримку місцевої влади на всіх етапах реалізації проекту.

На Вінницькому авіазаводі, якій останні декілька років перебував в занепаді, інвестор планує відновити виробництво в декілька етапів. Від модернізації гвинтокрилів перейдуть до виробництва власних вертольотів та літаків АН-3. «Завод буде спеціалізований по ремонту і моторизації перші два роки, а десь на третій-четвертий рік ми плануємо з Міністерством оборони під керівництвом президента зробити український вертоліт – від початку до кінця», - заявив Богуслаєв.

На 2011 рік, за словами В’ячеслава Богуслаєва, уже є державне замовлення на 22 вертольоти, що пов’язано з підготовкою до ЄВРО-2012. У березні на завод буде відправлено перші 2-3 вертольоти для проведення заміни двигунів. ВАТ «Мотор Січ» бере на себе зобов’язання виплатити борги підприємства перед бюджетом та працівниками із виплати зарплати. «Ми сплатимо борги протягом двох років, - уточнив Богуслаєв. – Спочатку треба дати людям роботу».

Перший український вертоліт зберуть у ВінниціЗвертаючись до колективу авіазаводу, В’ячеслав Богуслаєв наголосив: «Ви будете рівноцінним колективом у складі ВАТ «Мотор Січ», будете нашим десятим заводом з власним розрахунковим рахунком».

У лютому цього року господарським судом Вінницької області за заявою Державної податкової адміністрації м.Вінниці порушено провадження у справі про банкрутство ДП «Вінницький авіаційний завод - ВІАЗ».

Голова облдержадміністрації Микола Джига вважає, що для реанімованого підприємства відкриваються гарні перспективи. «Це означає, що в області будуть робочі місця, зарплата, податки, стабільність – усе те, що необхідно нашим громадянам». Губернатор додав: «Будемо усілякими шляхами підтримувати інвестора і сприяти цій ідеї».

Раніше Вінницька облдержадміністрація та ВАТ «Мотор Січ» підписали меморандум про співпрацю щодо ремоторизації вертольотів МІ-2 на виробничих площах державного підприємства "Вінницький авіаційний завод".


Переглядів: 11052
Поширень: 0