Святкові заходи пройдуть під гаслом «Вони визволяли Вінницю для нас». Цьогоріч буде змінено формат свята: організатори мають намір наповнити місто атмосферою шани і турботи про визволителів, окрім цього, кожен представник громади матиме можливість знайти свою форму участі у святі. Вячеслав Узєлков, Володимир Гройсман, Андрій ДручинськийПро це повідомив міський голова Володимир Гройсман на прес-конференції, яка відбулась 11 березня.

Концепція цьогорічного святкування дня визволення Вінниці полягає у тому, щоб якомога більше уваги приділити людям, які звільняли від окупантів наше місто. За даними міської Ради ветеранів, на сьогоднішній день фронтовиків, які визволяли Вінницю навесні 1944-го, залишилось лише шестеро. Іще близько 20 чоловік брали участь в обороні Вінниці, воювали у боях, які відбувались на території Вінницької області, та були учасниками партизанського руху.

Щоб городяни знали кожного визволителя Вінниці в обличчя - до 20 березня у місті з\'являться білборди та сіті-лайти із їх фотографіями. А на саме свято на Фонтанній площі в парку культури та відпочинку ім. Горького пройде тематична фотовиставка. «У попередні роки до дня визволення Вінниці проводилась реконструкція бойових дій весни 1944-го року, на які вінничани та ветерани приходили як глядачі, - говорить Володимир Гройсман. - В цьому році ми вирішили змінити підхід до організації свята та вшанування цієї дати і більше сконцентрувати увагу на тих людях, які подарували нам можливість сьогодні жити під мирним небом - це наші ветерани-визволителі».

Долучитись до організації проведення дня визволення Вінниці цьогоріч вирішив і Благодійний фонд «Подільська громада», який звернувся до міської влади з ініціативою щодо проведення благодійної акції, мета якої полягає у тому, щоб силами небайдужих городян зібрати кошти на придбання додаткового обладнання для відділення реабілітації інвалідів війни, яке працює на базі МКЛ №3. «Ми плануємо виготовити святкову сувенірну продукцію, яку зможе придбати кожен бажаючий і тим самим зробити свій внесок для придбання медичного обладнання для наших ватеранів. Ми плануємо купити холтеровський монітор для вимірювання артеріального тиску, - розповідає виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинский. - Сенс цієї акції - не в кількості зібраних коштів, а у тому, щоб надихнути вінничан підтримати у такий спосіб тих, хто визволяв наше місто від окупантів».

На саме свято, 20 березня, фактично усі заходи будуть сконцентровані в центральному парку: біля Літнього театру відбудеться концерт військових і дитячих колективів, співатимуть хори ветеранів, а підрозділи спецназу проведуть показові виступи. На Фонтанній площі окрім фотовиставки, можна буде подивитись на фототехніку.

Досить яскравим заходом буде офіційне відкриття пейнтбольного майданчику та відкритий турнір міста з пейнтболу. Організація цього спортивного свята здійснюється спільно із клубом «Спарта», який на прес-конференції представив відомий боксер, а за версією одного із популярних журналів ще й найкрасивіший чоловік 2010 року в номінації «Справжній чоловік» В\'ячеслав Узелков. «Та війна пройшла через долю кожної родини. Наприклад, дідусь моєї дружини воював і на Далекому Сході, і на Кавказі. А завершив цей шлях у Празі. Я вважаю, що будь-як нація повинна бути сильною і тільки тоді вона може перемагати і війни, і взагалі долати різні труднощі, - говорить В\'ячеслав Узєлков. - А сильна нація виховується якраз через спорт, тому ми хочемо і будемо популяризувати у Вінниці спорт, здоровий спосіб життя і активний відпочинок. Тому запрошуємо всіх вінничан на турнір з пейнтболу, в якому також візьмуть участь мої друзі з Києва - відомі спортсмени та зірки шоу-бізнесу».

Реєстрація команд для участі в турнірі з пейнтболу іще триває - усі бажаючі команди у складі п\'яти чоловік можуть подати свої заявки на сайті www.sparta.vn.ua.


Переглядів: 6232
Поширень: 0