У Вінницькій вежі буде туристично-інформаційний центр Кожному, хто приїжджає у місто потрібно знати інформацію про те, Де зупинитись?, Де харчуватись?, Що подивитись у місті?, Як забронювати квитки на вінницькі події?, Як організувати екскурсію?. Наше місто давно потребує такого джерела інформації, яке б задовольняло потреби не лише гостей міста, але і його мешканців.

Вже три роки місто активно реалізує програму розвитку туризму. Якщо декілька років назад Вінницю серйозно не сприймали як активного гравця на міжнародному та всеукраїнському туристичному ринку, то сьогодні про Вінницю знають, Вінницю хочуть відвідати, тому, що місто активно працює в цьому напрямку.

Як результат копіткої роботи Вінницька міська рада прийняла рішення створити «Подільський туристично-інформаційний центр». Він значно відрізнятиметься від звичайних туристичних операторів та агенцій, центр реалізовуватиме не лише якісний продукт, але й започаткує систему супроводу туристів. Тобто потенційний турист нашого міста не залишиться сам ще з моменту планування поїздки, сидячи в себе вдома, та до моменту кінця подорожі. Не залишаться поза увагою і жителі міста, у центрі вони зможуть знайти багато корисної інформації для себе та своєї родини про життя міста.

Уже зараз центром заплановано на вихідних у Вінниці запровадити пішохідні екскурсії центром міста з стюардесами-екскурсоводами. А по певних днях буде діяти Дитяче екскурсійне бюро, в якому найталановитіші маленькі вінничани будуть знайомити з історією міста своїх однолітків.

Туристично-інформаційний центр співпрацюватиме зі всіма музеями, туристичними агенціями, автоперевізниками, авіалініями та залізницями. Такі центри є в більшості туристичних міст і позначається знаком «і».

Туристично-інформаційний центр планує розпочати свою роботу з 1 квітня 2011 року та буде розміщуватись у самому «Серці Вінниці» - стародавній Водонапірній Вежі, що створена за проектом Григорія Артинова і є найулюбленішим символом міста. Буде використано приміщення, яке вже давно звільнено від приватних орендаторів. В цій маленькій кімнатці на першому поверсі вже розпочались підготовчі роботи.

Для того, щоб оновити життя і привернути увагу до Вежі, Відділ у справах сім’ї молоді та туризму Вінницької міської ради оголошує конкурс історій і легенд, пов’язаних з Вежею. Протягом квітня збиратимуться легенди і реальні історії про Вежу на електронну адресу: [email protected]. Найкращі будуть відзначені призами.

Уже зараз центр активно співпрацює з обласним краєзнавчим музеєм, адміністрація переконана, що він слугуватиме розвитку туризму і в т.ч. підвищить інтерес до музею воїнів-інтернаціоналістів, що розміщений у будівлі Вежі.

Інформаційний центр у Вежі буде місцем зустрічі всіх, хто любить та хоче пізнати Вінницю.

Додаткова інформація відділ у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради, тел.:59-52-82

 


Переглядів: 7647
Поширень: 0