День визволення Вінниці зібрав городян у центральному парку культури та відпочинку ім. ГорькогоЦій даті були приурочені святковий концерт та турнір з пейнтболу за участю зірок шоу-бізнесу. Також цього дня стартувала акція Благодійного фонду «Подільська громада» по збору коштів для придбання обладнання у міське відділення реабілітації інвалідів ВВв, а вінничани мали можливість побачити визволителів на фотографіях, які були розміщені не лише на сіті-лайтах та білбордах, а й на щитах вздовж алеї, яка йде зі сторони ЗОШ №2 до Літнього театру.

Розпочалися урочистості до Дня визволення Вінниці з покладання квітів до Меморіалу Слави у сквері ім. Козицького. День визволення Вінниці зібрав городян у центральному парку культури та відпочинку ім. ГорькогоБіля Вічного вогню вже традиційно для вшанування пам’яті загиблих воїнів зібрались ветерани, вінничани, перші особи міста та області, представники громадських організацій. Після цього біля Літнього театру розпочався святковий концерт. Для глядачів співав ансамбль Військово-повітряних сил України «Крила України», аматорські колективи ветеранів, здійснювали показові виступи підрозділи спецназу.

Цього ж дня Благодійний фонд «Подільська громада» розпочав акцію по збору коштів на придбання обладнання для відділення реабілітації інвалідів війни, яке працює на базі МКЛ №3. Волонтери зі скриньками, на яких був зображений логотип благодійного фонду пропонували усім бажаючим зробити свій невеличкий внесок у добру справу і отримати на згадку пам’ятні магніти із символікою свята. День визволення Вінниці зібрав городян у центральному парку культури та відпочинку ім. ГорькогоАкція триватиме до 9 травня і всі зібрані кошти будуть спрямовані на придбання холтеровського монітору для вимірювання артеріального тиску. У перший день акції було зібрано 1345 грн 33 коп. 

На урочистостях, присвячених дню визволення Вінниці, був присутній і голова правління БФ «Подільська громада», відомий співак та наш земляк Віктор Бронюк. Він особисто, одним з перших, взяв участь в акції. «Я вважаю, що кожна людина не повинна стояти осторонь будь-яких добрих справ. Коли наш фонд «Подільська громада» об’єднує людей для того, аби зробити щось корисне, то це досить позитивно і потрібно сьогодні у нашому суспільстві», - говорить Віктор Бронюк.

Окрім цього, Віктор Бронюк взяв участь і у пейнтбольному турнірі у складі зіркової команди. Самі змагання відбулись на новому майданчику у парку культури та відпочинку після його урочистого відкриття. Як і обіцяв один з організаторів пейнтбольних змагань, відомий боксер-вінничанин В’ячеслав Узелков, у турнірі взяли участь і зірки шоу-бізнесу: телеведучі Мацу та Максим Неліпа, співаки Сашко Положинський, Василь Бондарчук, Микола Сєрга, група «Гайдамаки», учасниця гурту «SMS» (щоправда, вона на «поле битви» не виходила, а залишалась у групі підтримки своїх зіркових колег). 

День визволення Вінниці зібрав городян у центральному парку культури та відпочинку ім. ГорькогоТелеведучий Мацу грав у пейнтбол вдруге. Із задоволенням прийнявши запрошення В’ячеслава, до Вінниці він приїхав ще й через ностальгію, адже свого часу жив і навчався у місті над Бугом. «Десь приблизно сім років тому я поїхав з Вінниці. Але з великим задоволенням я приїхав сюди у день визволення міста, щоб взяти участь у турнірі, який присвяченій цій даті», - говорить Мацу.

Позитивні емоції від гри отримав і співак Сашко Положинський. «Я не можу про себе сказати, що є досвідченим гравцем. Сьогодні я вчусь грати, - поділився після першої гри зіркової команди в рамках турніру Сашко Положинський. – Досвід гри у пейнтбол в мене був досить давно і дуже невдалий: я грав в спітнілих масках, нічого не розумів, бігав з людьми, які добре грають і мене одразу вибивали. А сьогодні на моєму рахунку з’явились перші двоє «вбитих».

Зіркова команда змагалась із командами «Діадема» та «Подільська». Загалом у турнірі взяла участь 21 команда. Чемпіоном змагань стала команда «Ніндзя».


Переглядів: 6320
Поширень: 0