Восени минулого року вихованці ЗОШ №3, 6, 12, 32, 34, 26 відвідали м. Кельце, де гостювали у польських родинах, вивчали мову та звичаї, а також знайомились із історичними та культурними традиціями цього міста. 20 березня школярі та викладачі із Польщі приїхали до нашого міста із зворотнім візитом.

План перебування польської делегації у м. Вінниці досить насичений. Упродовж тижня, з 20 по 26 березня, для них будуть організовані різноманітні екскурсії до музеїв обласного центру, історичних місць та пам’яток подільського краю. Крім того, учасники польської делегації також відвідають навчальні заклади міста та області. Проживатимуть школярі та ліцеїсти із міста-побратима Кельце у вінницьких родинах, так само, як і вінничани гостювали у польських сім’ях минулої осені.

21 березня 42 польських школярі та шестеро викладачів із шкіл та ліцеїв міста-побратима Кельце відвідали Вінницьку міську раду та зустрілись із заступником міського голови Валентиною Балицькою. «Ми раді тому, що нарешті ви завітали до нашого краю, - говорить Валентина Балицька. – Сподіваюсь, що школярі залишать гарні враження та спогади про Вінницю, а дружні стосунки між дітьми двох країн будуть розвиватися і надалі, тому що, на мою думку, саме така дружба лежить в основі євроінтеграції, до якої ми прагнемо».

Учасниця проекту, президент школи №32 Наталя Боюрко розповіла, що під час візиту до Кельце вінницькі школярі були переповнені враженнями. «Наше перебування у Польщі було настільки цікавим, що залишиться у пам’яті на все життя, - говорить Наталя. – У тих родинах, де ми проживали, ми змогли подолати мовні бар’єри і відчути себе справжньою родиною. Ми докладемо усіх зусиль, аби такі враження, які ми отримали від перебування у Кельце, залишились у наших польських друзів після перебування у Вінниці».

«Я рада нашому візиту до Вінниці, - додає вчитель ліцею №3 м. Кельце Любов Прокоп. - Я переконана, що та стежинка, яка прокладена між нашими містами, зможе стати широкою дорогою дружби та співпраці».


Переглядів: 3197
Поширень: 0