До кінця місяця два квартальні комітети «Надія» і «Тяжилів» розпочнуть працювати у новому приміщенні, яке розташоване на першому поверсі житлового будинку за адресою вул. Ватутіна, 33. До цього часу головам цих двох органів самоорганізації населення доводилось віднаходити куточки, де б вони могли здійснювати прийом громадян. Бувало й таке, що за довідками різного роду мешканці приходили до них додому.

Для багатьох квартальних комітетів питання власного приміщення для роботи залишається актуальним. Враховуючи те, що їх робота була активізована відносно недавно (із створенням Асоціації органів самоорганізації населення у 2007 році) і на сьогоднішній день вони розвиваються та виконують все більше функцій - потреба у окремих приміщеннях з кожним роком зростає. Втім, віднайти місце для кожного квартального комітету непросто.

Минулого року міська рада фактично прийняла у комунальну власність територіальної громади міста приміщення на першому поверсі житлового будинку по вулиці Ватутіна, 33. Сам будинок свого часу був відомчий і належав Відкритому акціонерному товариству «Вінницький інструментальний завод». У 2001 році цю багатоповерхівку було передано до комунальної власності територіальної громади Вінниці, а нежитлове приміщення залишилось у власності держави і лише рік тому вдалось оформити його передачу у комунальну власність.

«Приміщення, у якому вже незабаром будуть працювати квартальні комітети «Надія» та «Тяжилів», має загальну площу майже 51 квадратний метр, - говорить директор департаменту комунальних ресурсів Ігор Шутак. - На сьогоднішній день за кошти міського бюджету, які виділяються для Асоціації органів самоорганізації населення, там проводиться ремонт, який планується завершити до кінця квітня. І вже у травні голови цих квартальних комітетів прийматимуть мешканців у власному приміщенні».


Переглядів: 5423
Поширень: 0