Проект передбачає будівництво водопроводу загальною протяжністю понад півкілометра та встановлення трьох водорозбірних колонок. На сьогоднішній день вже збудовано водопровідну мережу, тривають роботи по відновленню благоустрою та обладнанню окремих колонок.

Наприкінці минулого року працівники міської СЕС у приватному секторі на Старому місті перевірили якість води у більш ніж півсотні криницях індивідуального користування. В ході перевірки було виявлено, що у 17 криницях до складу води входив хром. У ситуації, що склалась, було прийнято рішення оперативно встановити колонку, аби мешканці, в криницях яких санепідеміологи знайшли небезпечний хімічний елемент, взимку були забезпечені питною водою з централізованого водогону. А от початку будівельних робіт по прокладанню мережі водопроводу тоді завадили холоди. До того ж, задля їх проведення було необхідно виготовити проектну документацію. У березні цього року роботи на вулицях Тихій, Аграрній та тупику Тихому були розпочаті.

Як повідомив директор департаменту міського господарства Василь Броварник, на сьогоднішній день будівництво водогону на цих вулицях вже підходить до завершення. «На вулицях Тиха та Аграрна, а також на тупику Тихому вже прокладено 535 метрів водопровідних труб, діаметром 63 міліметри, - говорить Василь Броварник. - До 15 квітня на об\'єкті планується завершити роботи щодо встановлення у різних місцях трьох водорозбірних колонок, після чого їх буде підключено до мережі центрального водопостачання міста. Це дасть можливість забезпечити мешканців цього приватного сектору якісною питною водою».


Переглядів: 2833
Поширень: 0