У Вінниці, на базі Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, відбулися збори керівного складу військових лікувальних закладів регіону за підсумками роботи у 2010 році та за перший квартал цього року.

У зборах взяли участь командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Онищенко, головний хірург МО України полковник медичної служби Анатолій Шудрак, головний анестезіолог МО України Володимир Мельник, заступник командувача Повітряних Сил з авіації – начальник авіації генерал-лейтенант Василь Нікіфоров та проректор з наукової роботи Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова Вікторія Петрушенко.

Під головуванням начальника центру полковника медичної служби Сергія Петрука керівники медичних установ, їх заступники, начальники медичних відділень військових лікувальних закладів Хмельницького, Старокостянтинова, Білої Церкви, Новоград-Волинського та Житомира обговорили нагальні питання.

Учасники зборів взяли участь у відкритті нової операційної зали та палати інтенсивної терапії клініки, де їм було продемонстровано, якою має бути сучасна операційна зала.

– Відкриття операційної зали зумовлене зростанням кількості хірургічних хворих, – розповів провідний хірург Центрального регіону полковник медичної служби Андрій Верба. – У трьох операційних залах в тиждень проводиться 55-60 хірургічних втручань. Для прикладу, у 2009 році проліковано близько 3700 хірургічних хворих, а вже у минулому році – понад 4300. На 14,2% збільшилась кількість пролікованих солдатів строкової служби, на 15,2% – пенсіонерів Міноборони, на 11% – офіцерів та військовослужбовців військової служби за контрактом, –­ повідомив він.

Довідка
Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону є головним та єдиним закладом у ЗС України, де проводять стаціонарно лікарсько-льотну експертизу, медичну реабілітацію та відновлювальне лікування льотного складу. В управлінні авіаційної та космічної медицини Центру здійснюють спеціальні дослідження та тренування, психофізіологічну підготовку льотно-підйомного складу, парашутистів, керівників польотів та курсантів інших міністерств і відомств.


Переглядів: 13247
Поширень: 0