Установа окрім вінничан обслуговуватиме також жителів Хмельницької та Чернівецької області. В урочистостях з нагоди відкриття суду взяв участь голова облдержадміністрації Микола Джига.

Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк відзначив міцні традиції та передові підходи до судочинства на Вінниччині. Створення Вінницького та Житомирського апеляційних адміністративних судів, зазначив він, дозволить розвантажити апеляційні суди загальної юрисдикції.

Керівник новоствореної судової установи Віталій Кузьмишин вважає, що відкриття апеляційного адміністративного суду у Вінниці – це «ще один крок на шляху здійснення адміністративної реформи з формування державних органів влади у Вінницькому регіоні».

Голова облдержадміністрації Микола Джига покладає значні сподівання на запровадження нового рівня адміністративної юстиції. «З відкриттям Вінницького апеляційного адміністративного суду ми пов’язуємо усі сподівання на те, що громадяни нашого регіону і тих областей, на які поширюватиметься його дія, будуть більш захищеними від усяких протиправних проявів з боку чиновників різного рівня, зі свавіллям яких нам теж доводиться боротися». Губернатор додав, що суди як єдиний орган державної влади, який виступає від імені України, повинні працювати над тим, щоб відновити віру людей у справедливе правосуддя, законність і можливість захисту своїх прав в демократичній державі. Відтак, формуватиметься довіра суспільства до влади і держави в цілому.

Роль новоствореної судової установи у формуванні статусу Вінниці як регіонального адміністративного центру відзначив міський голова Володимир Гройсман.

З нагоди свята колектив суду отримав подарунки від гостей: комп’ютер – від місцевої влади та книги для юридичної бібліотеки – від колег з Вищого адміністративного суду.


Переглядів: 6297
Поширень: 0