15 квітня у Вінниці пройшли відбіркові півфінальні ігри шкільних команд КВН-ЮІР у рамках XV Всеукраїнського конкурсу серед команд веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху України. Під гаслом «Твій друг – безпечний рух!» тривала боротьба за вихід у фінал змагання, що відбудеться у вересні у Міжнародному дитячому центрі «Артек». На відбіркове регіональне змагання до Вінниці прибули 5 кращих шкільних команд КВН-ЮІР з 5 регіонів західної та центральної України - Волинської, Житомирської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Києва. Вінниччину представляла команда ЮІР НВК: Гайсинської ЗОШ І-ІІІ ст. інтернату-гімназії №1, неодноразовий переможець міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів.

Вінничани перемогли у півфіналі КВН ЮІР

- На конкурс приїхали діти, які вибороли перші місця з КВН-ЮІРу у домашніх змаганнях на всіх рівнях, - розповідає про механіку відбору учасників півфіналу голова журі конкурсу, начальник відділу організації профілактичної роботи Департаменту ДАІ МВС України Ігор Клопотій. - Через перемогу на міських та районних конкурсах КВН-ЮІР юні артисти дісталися до обласного змагання. Там, показавши неабиякі артистизм та винахідливість, вдало донісши до журі ідейне навантаження виступів, діти стали переможцями обласних змагань та отримали путівку до регіонального туру. Тому півфінали КВН-ЮІРу – це завжди виступи найкращих КВНщиків-ЮІРівців областей, споглядати за боротьбою яких надзвичайно цікаво й хвилююче. Краще півфіналів – лише бій за перемогу у фіналі в «Артеці»! Організатори конкурсу говорять, що програма змагань – єдина для всіх й надає рівні шанси усім учасникам показати свої здібності у справі профілактики дорожнього руху в Україні. Привітання, з якого починаються усі змагання півфіналу, називається «Усі дорожні правила важливі!». У розминці «Алло, телефон довіри?» кожна команда готує два лаконічних запитання командам-суперницям або демонструє дорожній знак, якому необхідно дати жартівливу назву. Кульмінацією змагання завжди є конкурс «Від рідного порога безпечна йде дорога!», де різноманітна жанровість (пісенний, танцювальний, пародійний тощо) доповнюється юнацьким запалом вибороти перемогу в останньому конкурсі КВНу. До суддівської команди вінницького регіонального туру увійшли: начальник відділу організації профілактичної роботи Департаменту ДАІ МВС України Ігор Клопотій, керівник служби профілактики УДАІ УМВС України у Чернівецькій області Іван Добровольський, керівник служби профілактики УДАІ ГУМВС України у Львівській області Світлана Добровольська, керуючий Українським міжнародним банком Сергій Замковий та спеціаліст по зв’язкам з громадськістю групи компаній «Фокстрот» Дмитро Лисенко.

- Ми як господарі зонального туру півфіналу КВН-ЮІР-2011 доклали усіх зусиль, аби юні артисти, їх педагоги були вражені хлібосольною Вінниччиною, - розповідає організатор півфіналу, керівник служби профілактики УДАІ УМВС України у Вінницькій області Володимир Мотичко. - Для КВНщиків підготували екскурсії по місту, вечір друзів та дискотеку, для їх педагогів та кураторів окрім відвідин видатних місць Вінниці, ще екскурсію до музею-садиби та усипальні М.І. Пирогова.

Вінничани перемогли у півфіналі КВН ЮІР

- Вже 9 років у межах власного соціального проекту «Школа безпеки» мережа супермаркетів із червоним лисеням на фасаді підтримує виховні ініціативи ДАІ, - говорить спеціаліст по зв’язкам з громадськістю групи компанії «Фокстрот. Техніка для дому» Дмитро Лисенко. Участь у КВНі юних артистів та їх аудиторії збагачує кожного новими враженнями, знаннями про безпеку дорожнього руху. А з новими знаннями діти стають більш захищеними від неприємностей на дорогах. Призи, що їх кожного року отримують усі без виключення команди півфіналу та фіналу КВН ЮІР, – наша допомога юним агітаторам у пропаганді найголовніших правил у житті – як залишитися цілим та здоровим, будучи учасником дорожнього руху. Віримо, наш внесок у цю благородну справу зробить роботу ЮІРівців з КВНу більш комфортною.

Вже 15 років КВН-ЮІР є ефективним способом виховувати законослухняних учасників дорожнього руху. Конкурс заснували на Вінниччині й щорічно організовують Департамент ДАІ Міністерства внутрішніх справ України, Міністерство освіти, науки, молоді і спорту України, Всеукраїнська Спілка автомобілістів України та мережа супермаркетів «Фокстрот. Техніка для дому». Мета творчого змагання шкільних команд КВН-ЮІР – сприяти залученню широкого загалу школярів до участі в роботі, спрямованій на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, прищеплення школярам поваги до професії міліціонера, організація дозвілля школярів та молоді. Другий рік поспіль до зусиль організаторів конкурсу долучаються засновники аквапарку “Острів Скарбів» у Кирилівці на Азові, що доповнюють призовий фонд від «Фокстроту» власними подарунками – сертифікатами на безкоштовне відвідування найбільшого в Україні аквапарку влітку 2011 року. За результатами конкурсу їх, як приз глядацьких симпатій, отримала команда зі столиці України «ДНБ».

А переможцем у півфіналі стала Вінницька команда «Ваші документи», отримавши у подарунок електронний синтезатор. Саме вона поїде на ювілейні XV фінальні змагання КВН ЮІР – 2011 до МДЦ «Артек» у вересні цього року. Друге місце виборола команда з Хмельницького «Нон-стоп», а третє – Житомирська – «Без поважної причини».


Переглядів: 6128
Поширень: 0