Протягом трьох днів вони відвідуватимуть навчальні заклади різних рівнів у Вінниці, Тульчині та Калинівці.

Освітянам Вінниччини є чим пишатися, адже саме цій соціальній галузі приділяють величезну увагу. Щороку на неї витрачають близько 2-х мільярдів грн., з них 100 мільйонів – на оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів, діє декілька обласних програм з реальним фінансуванням. Один із пріоритетних напрямів роботи – підтримка талановитих учнів та педагогів. Їх заохочують преміями, загальна сума яких сягнула близько п\'ятиста тисяч гривень.

Досягнень чимало, проте, нам є чому повчитись у закарпатських колег, зазначила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. Зокрема, в цій області на вищому рівні організовано процеси ліквідації соціального сирітства та захисту прав дитини. Завершили і оптимізацію мережі, закривши малокомплектні школи. На Вінниччині сьогодні діє 973 середніх заклади, в яких навчається 160 тисяч дітей. В Закарпатській області кількість учнів становить 157 тисяч, а шкіл усього 692. Керівник делегації, начальник управління освіти і науки Закарпатської області Андрій Мотильчак підказав один із шляхів вирішення такої проблеми.

Оскільки Закарпаття межує з 4 країнами Євросоюзу, то і фінансових можливостей допомогти освіті більше. Прикладом, тільки на програму "Шкільний автобус" спрямовано майже 4 млн грн., близько 5 мільйонів – на придбання спеціалізованих природничих кабінетів та меблів. Проте, у вінничан є чому повчитись, сказав керівник делегації. Зокрема, перейматимуть досвід відновлення дошкільних закладів, розвитку профтехосвіти, створення єдиного освітнього порталу, який сьогодні діє на базі вінницької гімназії №17. Підсумки побаченого та почутого підіб\'ють 29 квітня на засіданні круглого столу та зустрічі із журналістами, повідомляє Вінницька державна телерадіокомпанія.


Переглядів: 3153
Поширень: 0