Цьогоріч участь у олімпіаді візьме 17 команд з різних обласних центрів України, а також команда з Росії.

Щороку на травневі свята до Вінниці приїжджають школярі 10-11 класів з-за кордону та різних куточків України, які продемонстрували кращі результати на олімпіадах з фізики, математики та інформатики найвищих рівнів. Майбутні «ньютони» та «ейнштейни» боротимуться за перемогу у особисто-командних змаганнях з точних наук.

Кожна команда має складатись із п’яти учнів випускних класів. Олімпіада відбувається як багатоборство: кожен учасник виконує завдання з математики, фізики та інформатики. Усі учасники - переможці IV етапу Всеукраїнських олімпіад, хоча б з одного предмета. Перевірятиме знання учасників олімпіади журі, до складу якого входять відомі фахівці, члени журі IV етапу Всеукраїнських олімпіад, науковці провідних вузів України, кращі вчителі тощо.

Також у рамках олімпіади проходитимуть змагання із точних наук серед юніорів, тобто школярів 8 та 9 класів. За результатами олімпіади переможці традиційно нагороджуються цінними призами від спонсорів.

Як повідомила заступник начальника управління освіти Вінницької міської ради Ірина Божок, ідея проведення таких олімпіад належить заслуженому вчителю України Юрію Пасіхову «За 18 років свого існування Всеукраїнська комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики перетворилася на добре відомий в країні та поза її межами захід, який насправді сприяє розвитку та становленню інтелектуальної еліти держави», - говорить Ірина Божок.


Переглядів: 4634
Поширень: 0