28 травня на площі Театральній розпочнеться проект «Мистецькі вихідні». Щовихідних за відповідним графіком на різних майданчиках міста для вінничан та гостей обласного центру будуть розгортатись заходи на будь-який смак. Квест-ігри, майстер-класи перукарської і візажної майстерності, циркові виступи, пейнтбольні турніри, чорно-білі концерти та покази колекцій – це далеко не весь перелік інтерактивного мистецтва, яке пропонуватимуть талановиті вінничани та запрошені гості Вінниці.

Влітку на вулицях Грушевського, бульварі Пирогова, у парку «Дружби народів» та майданчиках у мікрорайонах Тяжилів і Сабарів у вихідні будуть відбуватись мистецькі «сейшени», у яких матимуть можливість взяти участь усі бажаючі талановиті вінничани. Організаторами проекту «Мистецькі вихідні» є департамент культури міської ради, відділ у справах сім’ї, молоді та туризму, КП «Центр концертних та фестивальних програм», Інститут розвитку міст та Благодійний фонд «Подільська громада».

Упродовж майже двох тижнів усі бажаючі, які хочуть взяти участь у «Мистецьких вихідних» подавали заявки та пропозиції на електронну адресу проекту. Далі організатори визначали кращі пропозиції, на реалізацію яких будуть виділені гранти. 6 травня члени журі оголосили десятку найкращих проектів, які вже незабаром будуть представлені на розсуд вінничан.

Зокрема, для «непосидючих» мешканців, які полюбляють пригоди та активний відпочинок, проводитимуться «Козацькі забави» із конкурсами на витривалість, силу та швидкість; гумористичні конкурси із поїдання «українського снікерсу»; творчі конкурси на знання козацької пісні та бойових мистецтв; інтелектуальні – на знання історії козацтва та українських традицій тощо. Як повідомила начальник відділу культурно-мистецьких проектів та організаційної роботи департаменту культури Вінницької міської ради Світлана Тіскіна, для підлітків, школярів та студентів проходитиме проект «Дозвілля +». «За співпраці пейнтбольних клубів, спортивних секцій та секцій єдиноборств міста молодь матиме змогу поринути у світ військових баталій», - говорить Світлана Тіскіна.

Для модників та модниць проходитиме проект «Виглядай сучасно». Захід передбачає проведення майстер-класів із створення образів, моделювання зачісок тощо. А в рамках проекту «АртШабаш» майстри різних технік декорування та мокрого панно будуть створювати під відкритим небом неординарні картини, панно та листівки. Інший проект, який має назву «Книгу радо зустрічай», запропонує вінничанам перегляд інсценізації казок різними мовами, презентуватиме колекцію театральних масок з бісеру, шкіри, фольги та морських ракушок.

Проекти «Цирковий вибух» та «Драйв» спробують занурити глядачів у світ «бродячого цирку», продемонструють вінничанам видовищні номери справжніх факірів, жонглерів, фокусників, клоунів та акробатів. «Арт-інтервенція», «Ре візія. Моє життя в контрасті», «Галерея дахів» - кожен із цих проектів носитиме свій характер, чи то погляди на чорно-білу гамму життя, чи розфарбовування дахів гаражів, які щодня бачать мешканці багатоповерхівок із вікон своїх квартир, чи то урбаністичний живопис, малюнки та інсталяції.


Переглядів: 5009
Поширень: 0