Ця подія сталась в селі Петрашівка в помешканні 84 річної пенсіонерки. У вечірній час до неї завітали дві молодих циганки і попросили допомоги. Дівчата просили дати води і надати приміщення, щоб переповити малолітню дитину. Старенька погодилась і впустила невідомих до будинку. Поки одна з циганок вдавала клопоту біля дитини, розмовляючи з бабусею, інша почала нишпорити по помешканню. Згодом буде з’ясовано, що ніякої дитини насправді не було, зловмисниці, щоб розчулити людей, використовували для правдоподібності звичайну ляльку. За кілька хвилин одна з гостей знайшла і викрала у пенсіонерки 5000 гривень заощаджень. Заволодівши грошима, дівчата подякували бабусі за гостинність і залишили її помешкання. Незабаром господарка зрозуміла, як саме їй віддячили гості і одразу зателефонувала до міліції. В ході проведення оперативних заходів правоохоронцям суттєво допомогли місцеві жителі. Один з сусідів запам’ятав марку автомобіля на якому приїхали жінки і перші цифри номерного знаку. Згодом цю інформацію оперативники передали на всі райони області і повідомили екіпажі ДАІ.

Через три години зловмисниць було затримано за 100 км від місця скоєння злочину. Їх затримали працівники державтоінспекції на одній з заправок в селищі Вороновиця Вінницького району. Молоді дівчата виявились непрацюючими жительками Козятинського району віком 25 та 30 років. Також правоохоронці затримали 28 – річного водія автівки, який сьогодні стверджує, що його найняли в Білій Церкві як перевізника і що йому не були відомі наміри цих жінок.

Як повідомив начальник Томашпільського РВ УМВС Микола Сохацький, сьогодні правоохоронці проводять перевірку на причетність даних осіб до подібних злочинів скоєних на території Вінницької області.

За фактом крадіжки порушено кримінальну справу за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.


Переглядів: 3602
Поширень: 0