Реконструкцію Майдану Незалежності планується завершити до 1 вересняУ середині квітня розпочалась реконструкція центральної площі Вінниці - Майдану Незалежності. На сьогоднішній день уже проведено демонтаж існуючого фонтану і насосної станції, тротуарної плитки, залізобетонних тротуарних плит, бордюрного каменю та сходів. Будівельники приступили до влаштування двох фонтанів і насосних до них: вже викопані котловани, влаштовані плити днищ насосних та основу під днище фонтанів та виконано інші роботи.

Роботи по реконструкції Майдану Незалежності виконує підрядна організація ТОВ «МУР». Проект реконструкції розробив Вінницький філіал інституту «НДІ «Проектреконструкція». Ним передбачено три фонтани, два з яких матимуть продовгувату форму та будуть знаходитись з двох сторін площі перпендикулярно до будівлі міськвиконкому. Третій фонтан, який буде музичним, з\'явиться на місці старого у сквері навпроти готелю «Поділля», він матиме форму схожу на подобу равлика.

Реконструкцію Майдану Незалежності планується завершити до 1 вересняВся площа буде вимощена різнокольоровою тротуарною плиткою. Усі існуючі зелені насадження будуть збережені. А окрім квітників будуть висаджені і дерева. Планується влаштування клумб з використанням ландшафтного дизайну та системами автоматичного поливу. Майдан Незалежності планується зробити приємною і комфортною зоною відпочинку: тут з\'явиться багато лавочок та зона WI-FI, буде встановлено додаткове освітлення та камери відеонагляду. Але водночас тут буде достатньо місця для відкриття різних загальноміських свят, таких як День Європи та День міста, як це було до реконструкції. «Ми робимо цей майдан для людей, для того, щоб в самому центрі міста можна було відпочити і приємно провести час, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Кошторис робіт складає вісім з половиною мільйонів гривень».

Реконструкція площі триватиме чотири місяці і планується, що відкриття святкування цьогорічного Дня міста вже традиційно відбудеться на Майдані Незалежності.

Проект реконструкції Майдану Незалежності можна переглянути тут.


Переглядів: 5974
Поширень: 0