У Вінниці відбувся міжнародний конкурс з веб-дизайну та комп’ютерної графіки серед студентів та учнів Вінницький Національний технічний університет у своїх стінах зібрав переможців конкурсів з великих і малих міст і сіл України та різних країн світу.

Учасників чекала велика кількість подарунків від спонсорів та святковий концерт за участю «народного кума України» Миколи Янченка. Конкурс традиційно проводиться за підтримки управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. У цьому році він відбувався під патронатом «Фонду розвитку муніципальних реформ».

За дев’ять років проведення конкурсу Інтернет-ресурси нашої області поповнилися понад двома тисячами робіт учнів та студентів.

Конкурс став гарною школою професійної підготовки для багатьох талановитих молодих людей. Так, Варшавський Роман, переможець перших конкурсів з веб-дизайну, тепер очолює Компанію BestHosting та виступив спонсором цьогорічного конкурсу.

Серед нагород переможців конкурсів різних років не тільки комп’ютерна техніка, а й пропозиції працевлаштування. Зокрема, трьом переможцям конкурсу: В’ячеславу Мальованому, Олегу Кузику, Віталію Левицькому, запропоновано працювати після здобуття повної вищої освіти у Фонді розвитку муніципальних реформ.

У конкурсі 2011 року взяли участь понад 900 робіт, підготовлених молодими людьми з Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Одеської, Черкаської, Сумської, Кіровоградської, Рівненської, Луганської, Полтавської, Херсонської областей та 10-ти країн світу (України, Росії, Польщі, Чехії, Португалії, Китаю, Білорусі, Казахстану, Татарстану, Башкирії).

Оцінювали роботи 50 суддів з різних областей України та Росії – фахівці з веб-дизайну, комп’ютерної графіки, Інтернет-технологій, інформаційних технологій.

Конкурс проводився у два тури.

Під час першого туру учасники подавали підготовлені веб-сторінки для оцінювання в одній із номінацій: «Найкраще інформаційне наповнення», «Найкраща графічна реалізація», «Найкраща програмна реалізація». Номінаціями конкурсу з комп’ютерної графіки стали: «Найкраща 2D растрова графіка», «Найкраща 2D векторна графіка», «Найкраща 3D графіка». У конкурсі комп’ютерної анімації переможці визначались у номінаціях «Краща GIF-анімація», «Краща Flash-анімація», «Краща 3D-анімація».

У другому турі конкурсу взяли участь переможці першого туру, яким надавалася можливість виконати кваліфікаційну роботу лише за 4 години. Студенти змагалися у Вінницькому національному технічному університеті, а учні – у міському палаці дітей та юнацтва.

Складність полягає у тому, що про тему кваліфікаційної роботи учасники дізнаються тільки перед початком туру і за доволі короткий час, 4 години, потрібно її розкрити. Щороку тема змінюється. Серед пропонованих у минулих роках тем: «Молодь – за здоровий спосіб життя», «Репродуктивне здоров’я», «Гендерна рівність» тощо. Оскільки підведення підсумків конкурсу відбувалося напередодні Міжнародного Дня сім’ї, цьогорічна тема присвячена сім’ї. Учасники конкурсу успішно її реалізували у своїх сайтах та комп’ютерних анімаціях.

 


Переглядів: 7416
Поширень: 0