Програма свята зацікавить шанувальників різножанрового танцю та музики, любителів театру, художньої творчості та стріт-арту. За сталою традицією, перед офіційним відкриттям святкування Дня Європи, на площі ім. Стуса зберуться байкери, які о 12 годині проїдуть головною вулицею міста на своїх «дітищах».

Вже вкотре до Вінниці на День Європи приїжджають байкери із-за кордону та із різних міст України. Цьогорічне свято не стане винятком - цієї суботи о 12:00 близько сотні байків проїдуть по Соборній до місця своєї дислокації, площі ім. Стуса, де відбудеться виставка мототехніки. Тут городяни матимуть змогу поспілкуватися із байкерами та сфотографуватися з їх «залізними конями». Виставка триватиме близько години, після чого учасники ІІІ мото-з\'їзду виїдуть до свого табору на традиційні «посиденьки» байкерів.

Після офіційного відкриття свята, яке відбудеться о 14:00 на площі Театральній, вулиця Соборна перетвориться на пішохідну зону. Тут розташується експозиція «живих» пам\'ятників під назвою «Жива Європа». Цьогоріч очікується чимало композицій, серед яких будуть і політичні постаті, і відомі мультиплікаційні герої, і різноманітні історичні особистості. Із своїми експонатами до Вінниці приїдуть автори і дизайнери «живих» скульптур із Миколаєва, Сімферополя та Євпаторії. Втім, свої композиції широкому загалу представлять і самі вінничани.

Цьогоріч у сквері Козицького знову «оживуть» лицарі стародавньої епохи. Як повідомив начальник відділу молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов, учасники клубів бойового мистецтва «Білий вовк» та «Аркона» та театру-студії сценічного бою та трюкової пластики «У-Вей» проводитимуть майстер-класи із плетіння кольчуги, володіння мечем тощо. «Крім того, у перервах між лицарськими боями городян розважатимуть танцювальною програмою, в рамках якої вінничани зможуть побачити танець із мечами», - говорить Руслан Анфілов. А зовсім поруч, на вулиці Грушевського, відбудеться виставка авто. Очікуються цікаві ретро-автівки та нові сучасні транспортні засоби.

На іншому майданчику, на площі Театральній, проходитиме фестиваль вуличних танців. Майже 10 танцювальних колективів міста вже підготували програму до свята, яку презентуватимуть вінничанам з 15:30 до 17:00. Після танцювального марафону, починаючи з 17:00 із святковою програмою виступатимуть вихованці студії «Зоряна мрія».

Для любителів рок-музики також є приємна новина: о 18:30 на Театральній стартує рок-фестиваль, участь в якому візьмуть гурти із Лондона та Мілану. Також у програмі - концерт гуртів «Палаючий кущ» із Чернівців та вінницького «Клондайку». Завершити рок-фестиваль планується видовищним лазерним шоу, яке орієнтовно розпочнеться о 21:55.

Вінничанам, які бажають потрапити на свято або ж тим, хто від\'їжджає по справам, слід враховувати, що починаючи з 13:30 і до 17:00 буде перекрито рух транспорту по центральній вулиці міста Соборній від вулиці Козицького до площі Театральної. Трамваї курсуватимуть лише за маршрутами «Барське шосе - Електромережа - Барське шосе» та «Барське шосе - Вишенька - Барське шосе». Рух тролейбусів та маршрутних таксі здійснюватиметься через Київський міст.

 


Переглядів: 4867
Поширень: 0