Нині активно проводиться планове гідравлічне випробування магістральних теплових мереж, із існуючих у місті 204 кілометрів вже випробувано понад 130 кілометрів.

Гідравлічне випробування - це запобіжний захід, який дозволяє заздалегідь виявляти «слабкі» місця на тепломережі та попередити появу можливих пошкоджень під час опалювального сезону. Такі випробування здійснюються за допомогою наповнення трубопроводів теплових мереж охолодженою водою та з використанням спеціально підвищеного на 25% тиску. Трубопровід та його елементи лише тоді пройдуть гідравлічне випробування, коли не буде виявлено підтікання, видимих залишкових деформацій, тріщин або ознак розриву.

В такий спосіб вінницькі тепловики вже перевірили понад 60% магістральних тепломереж. Наразі виявлено аварійні ділянки, де застаріли та проіржавілі труби дали тріщини або ж розриви. Три такі аварійні ділянки вже відремонтовано. Найближчим часом розпочнуться роботи на вул. Космонавтів.

Також у весняно-літній період проводиться перевірка тепломереж житлового фонду Вінниці, зокрема центральних теплових пунктів (ЦТП) та елеваторних вузлів. На сьогоднішній день більше двох десятків ЦТП вже повністю готові до експлуатації, більше 130 елеваторних вузлів, що знаходяться здебільшого у підвалах багатоповерхівок, також готові працювати у новому опалювальному сезоні.

Крім того, продовжується робота по ліквідації малоефективних котелень та реконструкції існуючих. Наразі проводиться ремонт котельні на вулиці 600-річчя, яка обслуговує мешканців мікрорайонів Вишенька та Слов\'янка. В наступному місяці котельня буде готова до пуску гарячої води. Також оселі споживачів, які грілися від котельні за адресою 50-річчя Перемоги, 57, вже незабаром буде обслуговувати ТЕЦ-4. Адреси наступних котелень, які також підлягатимуть ліквідації - Київська, 82 та 50-річчя Перемоги, 18.

До наступного опалювального сезону також планується провести капітальний ремонт теплотрас із заміною застарілих труб на нові, попередньо ізольовані. Зокрема на вулицях Володарського, Ширшова та Порика.

За інформацією КП «Вінницяміськтеплоенерго», перевірка стану теплових мереж у міжопалювальний період дозволяє вчасно виявити та усунути недоліки і на магістральних мережах, і на мережах житлового фонду. Крім того, проведення робіт улітку дозволяє уникнути відключення помешкань городян від тепла та гарячої води у осінньо-зимовий період.

 


Переглядів: 3454
Поширень: 0