23 червня вся олімпійська сім’я відзначає день народження Міжнародного Олімпійського Комітету. З нагоди свята по всьому світу проходять масові легкоатлетичні забіги. В Україні ж окрім Олімпійського дня бігу проводять й різноманітні спортивні змагання, вікторини, конкурси малюнків на олімпійську тематику.

Вінницьке обласне відділення НОК України прийняло рішення розпочати заходи, що присвячені Олімпійському дню, в травні. «З урахуванням того, що в червні більшість навчальних закладів не працюють, виконком обласного відділення НОК разом з управлінням з питань фізичної культури і спорту ОДА, для залучення якомога більше дітей, вирішило не чекати червня», - поінформував голова відділення Федір Новік.

Так вже минулого тижня в Іллінцях вулицями міста пройшли масові легкоатлетичні забіги, в яких взяли участь понад 300 спортсменів. Усі учасники заходу були нагороджені дипломами, переможці та призери – пам’ятними сувенірами НОК України і медалями районного відділу з питань фізичної культури та спорту.

Незабаром аналогічні змагання пройдуть в інших населених пунктах області. У Вінниці вони відбудуться вже 21 травня, в рамках урочистого відзначення Дня Європи.

В забігах на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку візьмуть участь лише учні загальноосвітніх шкіл. Окремо будуть визначатися переможці та призери серед школярів 1–2, 3–4 класів тощо. А ось 18 червня, саме у Олімпійський день, в забігах візьмуть участь учні та студенти усіх видів та рівнів навчальних закладів, ДЮСШ й колективів фізкультури.


Переглядів: 3929
Поширень: 0