За цей час на вулицях Вінниці з\'явились нові урни, запущено в роботу міські фонтани, встановлено новий світлофор на перехресті вулиць Порика та 600-річчя, приведено до належного вигляду зелені зони та місця відпочинку.

Щороку у Вінниці здійснюються певні обсяги робіт по благоустрою міста, адже зовнішній вигляд вулиць, скверів та парків формують міське середовище, в тому числі і настрій мешканців. Враховуючи певні обмеження у фінансуванні, вирішити усі проблемні питання і навести лад одразу і всюди - не можливо, тому щороку складаються плани, які дозволяють поступово приводити до належного вигляду кожен куточок міста.

Цьогоріч у планах департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради планується проведення ряду робіт. З настанням тепла комунальні служби одразу приступили до прибирання вулиць міста. Розпочали із очистки зливової каналізації, обрізки дерев, фарбування різних об\'єктів тощо. Після цього розпочато поточний та капітальний ремонт доріг міста, який триває і на сьогоднішній день. Паралельно ведеться асфальтування прибудинкових територій.

Весною також розпочалось встановлення системи GPS-навігації на техніці, яка прибирає місто. Такими системами обладнали спецтехніку МКП «Вінницязеленбуд», КУП «ЕкоВін», КП «Вінницьке шляхове управління», КП «Вінницька спеціалізована ритуальна служба» та МКУП «Міськсвітло».

Цьогоріч плити, якими вимощено вхід у центральний парк з боку площі Стуса, замінить тротуарна плиткаУ квітні на вулицях обласного центру з\'явились нові сіро-червоні урни. «Вони значно краще пристосовані до експлуатації у громадських місцях: передбачено два окремих отвори - один для недопалків, які збираються в окремому контейнері, що не дозволяє контактувати з іншими відходами і, відповідно, не здійснюється загорання, другий - для інших відходів», - розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Ігор Корольчук. Всього цьогоріч придбано 66 таких урн, вони вже встановлені на вулицях Соборній, Пирогова та площі Театральній. Планується в подальшому продовжити придбання і встановлення таких урн на інших вулицях міста.

Нещодавно розпочато косметичний ремонт площадки перед входом у центральний парк культури та відпочинку з боку площі ім. Стуса. Бетонні плити, які там знаходяться, у вкрай поганому стані і відновленню не підлягають. Тому їх демонтують, а на тому місці буде вимощено тротуарну плитку.

Нового вигляду набуде і кільцева розв\'язка, яка знаходиться біля кінцевої трамвайної зупинки «Електромережа». Роботи по капітальному ремонту кола, яке знаходиться по центру дороги, вже розпочались.

У травні також розпочато роботи по благоустрою зеленої зони вздовж трамвайної колії по проспекту Коцюбинського від вулиці Нансена до площі Перемоги. А смугу між клумбами та дорогою буде вимощено тротуарною плиткою.


Переглядів: 4124
Поширень: 0