Вінничани відзначили День ЄвропиМинулими вихідними вінничани вчетверте відзначали День Європи. Свято вже декілька років поспіль дивує нас вогняними, акторськими, танцювальними та пісенними шоу, конкурсом живих скульптур. Цього року, в суботу 21 травня, День Європи проходив зі справжніми байкерами, рок-музикою і «живою» скульптурою. Саме цього дня в обласному центрі пройшов Всеукраїнський зліт байкерів, які з\'їхалися з всієї України та від наших сусідів, і рок-фестиваль за участю музикантів з Англії та Італії.

Театральна площа у центрі Вінниці перетворилася на «Французький Монмартр» та місце проведення «Зоряної мрії». Вулиці Козицького та Грушевського запрошували вінничан оглянути виставку автомобілів та лицарське мистецтво. А Центральний стадіон парку ім.М.Горького приймав фестиваль-конкурс повітряних зміїв. Ці та багато інших заходів цього травневого дня не лише прикрасили наше місто, а й принесли атмосферу справжнього свята і сімейного відпочинку.

Саме урочисте відкриття святкових заходів пройшло на Театральній площі. Вінничани відзначили День Європи

З вітальним словом до громадськості звернулися вінницький міський голова Володимир Гройсман, голова обласної Ради Сергій Татусяк, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан, а також спеціально запрошені високоповажні гості – радник Президента України Марина Вінничани відзначили День ЄвропиСтавнійчук, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, голова Ради Національного банку України Петро Порошенко, народні депутати України Григорій Калетнік та Микола Катеринчук.

Центр Вінниці 21 травня перетворився на пішохідну зону, де розмістилися експозиції «живих» скульптур, представлені дизайнерами з Миколаєва, Сімферополя, Євпаторії та Вінниці. В скверах, парках Вінниці було створено атмосферу Європи з виставками, концертами, акторською грою. Вінничани могли побачити виступи хореографічних колективів та майстерність художників.


Переглядів: 3308
Поширень: 0