Віктор СтецькийМикола МайданюкСвято проходило вперше у цих населених пунктах, тому чого очікувати від свята мешканці не знали. Відкривали заходи у Вороновиці селищний голова Віктор Стецький, у Липовці міський голова Микола Майданюк. Найбільше пройнялись атмосферою Європейського союзу школярі, вони готували малюнки, колажі на тематику Європейських цінностей, вивчали традиції, історію, національну кухню, танці, костюми країн, що входять до Європейського союзу.

Найвідважніші утворили команди та брали участь у ЄВРОКВЕСТі, там на них чекав маршрут пригод, це і танці, співи, малювання, запитання, вправи і т.д. Також команди глядачам та суддям презентували країни з яких прибули.

Під час усього дійства функціонував майданчик «Українські майстри – гордість Європи» з майстер-класами. Участь взяли більше 10 професіоналів, які вчили перехожих своєму майстерству: орігамі, вишивка, мандали, бісероплетіння, флористика, квілінг, витинанки, ляльки-мотанки та інші. Також дітлахи розфарбовували повітряні змії, а старші намагались запустити їх у небо.

Вперше відсвяткували дні Європи у смт. Вороновиця та м. Липовець

Гарного настрою усім додавали міми. Для всіх учасників, гостей та перехожих відбувся святковий концерт за участю місцевих талантів, зірочок з навколишніх сіл та гостей з м. Вінниці.

До організації свята активно долучились Липовецька міська рада, Вороновицька селищна рада, Липовецький та Вороновицький будинки культури, відділ у справах молоді та спорту Липовецької райдержадміністрації, музей історії авіації і космонавтики ім.. Можайського, Липовецький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Загальноосвітні навчальні заклади смт. Вороновиці та м. Липовець.

Вперше відсвяткували дні Європи у смт. Вороновиця та м. Липовець

Це був перший крок до активізації, об’єднання громади, влади заради кращого життя населеного пункту з гарними Європейськими прикладами. Намагались через гру, інтерактив показати, що життя населеного пункту залежить від кожного, його активної життєвої позиції.

Додаткова інформація:

  • Мета проекту «Частинка Європи в серцях Вінничан» - відзначення Дня Європи у смт. Вороновиця та м. Липовець Вінницької області шляхом проведення інтерактивного заходу, який буде вперше відбуватись у даних населених пунктах з залученням місцевої влади, жителів, а також гостей свята
  • Проект здійснюється БФ «Подільська громада» за підтримки «Європейської програми» Міжнародного фонду «Відродження»
     

Фоторепортаж зі свята можна переглянути тут.


Переглядів: 8837
Поширень: 0