Такий безкоштовний соціальний сервіс для жителів обласного центру з’явився з початком активного цвітіння дерев. Він є унікальним для України.

Інформацію про види пилку, від яких вінничани потерпають найбільше у даний момент, можна знайти українською та російською мовами на сайті Європейської Аероалергенної мережі www.polleninfo.org, до якої Вінниця входить третій рік поспіль. Ця інформація оновлюється щотижня.

При створенні пилкових прогнозів враховуються дані попередніх років, а також погодні умови, які прогнозуються у Вінниці на наступний тиждень.

Прогноз розміщений на українській сторінці сайту polleninfo.org. Щоб його прочитати, необхідно натиснути «welcome» на polleninfo.org, а на сторінці, що відкриється, знайти Україну у переліку членів Європейської Аероалергенної мережі. На сторінці, що відкриється тепер, натиснути зображення українського чи російського прапорця, щоб читати прогноз відповідною мовою.

Сервіс став можливим завдяки роботі аероалергенної групи Вінницького національного медичного університету. Її члени проводять постійний моніторинг вмісту алергенних часток у повітрі за допомогою сучасного приладу, що його вінничанам у 2009 році подарував голова Німецького національного сервісу пилку, Доктор Карл Крістіан Бергман.

Керівник аероалергенної групи, Вікторія Родінкова, говорить, що у планах розробників – надсилати прогноз усім бажаючим по електронній пошті та смс-повідомленнями. Своє замовлення на отримання алергопрогнозу ви можете написати на адресу [email protected].

Разом із власне алергенної обстановкою на сайті розміщуються й рекомендації для хворих полінозом (алергія до пилку), які надаються головним позаштатним алергологом Вінниці Борисом Антоновичем Стремедловським.

Прогноз є особливо актуальним на даний період часу, тому що Вінниця знаходиться на порозі активного цвітіння злакових трав, яке вже розпочалось. Саме алергени злаків, як показали попередні дослідження вінницьких лікарів, викликають одну з найгостріших реакцій у пацієнтів нашого міста.


Переглядів: 4157
Поширень: 0