У педагогічному університеті пройшла Всеукраїнська олімпіада з математикиНа базі Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського пройшла Всеукраїнська олімпіада з математики для студентів педагогічних університетів

Змагалися у знанні точних наук 34 студенти із 17 вищих навчальних закладів України.

Олімпіада проводилась у два тури, на виконання завдань кожного етапу відводилося 4 астрономічні години. Студенти мали змогу продемонструвати свої знання з таких дисциплін, як: математичний аналіз, алгебра і теорія чисел, лінійна алгебра, аналітична геометрія, математична логіка і теорія алгоритмів, елементарна математика.

Оцінювали олімпіадні роботи учасників члени журі у складі 17 провідних науково-педагогічних працівників математичних кафедр Інституту математики, фізики і технологічної освіти університету і запрошених науковців. Вони ж розробляли і конкурсні завдання, і критерії їх оцінювання.

По завершенню інтелектуального змагання, члени журі здійснили розбір усіх олімпіадних задач, детально проаналізувавши якість виконання їх студентами та вказавши на типові помилки учасників.

Отож, за підсумками проведення обох турів переможцями олімпіади в особистій першості визначено та нагороджено дипломами відповідного ступеня наступних учасників:

  • І місце - Світлана Панчук (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка);
  • ІІ місце - Софія Скрипник (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського);
  • ІІІ місце - Олександр Карпенко (Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова).

Окрім того, обрано переможців і в командному заліку:

  • І місце - Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського;
  • ІІ місце - Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка;
  • ІІІ місце - Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова.

За ініціативи Інституту математики, фізики і технологічної освіти Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського кожному учаснику олімпіади видано Сертифікат учасника, а окремих студентів нагороджено заохочувальними дипломами: «За оригінальне нестандартне розв’язання олімпіадних завдань» та «За успішне розв’язання олімпіадних завдань».

 


Переглядів: 5157
Поширень: 0