Яскраво і нестандартно виглядають тепер похмурі зазвичай бетонні стіни, здавалося б, назавжди приречені на сірість. Це сіті-арт, художній розпис міських об\'єктів - окремий вид сучасного мистецтва. У минулий уїк-енд таким масштабним проектом, - «Арт-інтервенція», - у Вінниці стартував літній цикл «Мистецький вихідних».

На латині interventio означає «впровадження», пояснює ініціатор проекту, художник і засновник «Лабораторії актуальної творчості» Олександр Нікітюк. Ось впровадження образотворчого мистецтва в міський пейзаж, наповнення його об\'єктів новим змістом.

В проекті взяли участь художники з різних міст країни. Так, художниця з Харкова Ганна Саєнко розписала 13-метрову стіну біля шкірвендиспансеру. Тепер там замість сірого бетону - пейзаж фантастичного міста-корабля.

Група «Анна» перетворила на яскраву святкову картину стіну трансформаторної будки. Сам Олександр Нікітюк на стіні старенького будинку написав «Народження Вінницької Венери».

У веселі кольори «одяглася» навіть стіна туалету в сквері Козицького, казковим будиночком стала банальна вентиляційна труба ...

Після першого етапу «Артінтервенції» художники поїдуть до Сум, де їм віддали під роботу всю місцеву електростанцію. До речі, команда Саші Нікітюка днями стала фіналістом і на «Біг-ідеї» з проектом «Дворові дахи» - ще одним сірим простором, який художники хочуть наповнити фарбами життя.
 


Переглядів: 4434
Поширень: 0